03 januari 2012

Mises Circle nr2

Mises Circle nr 2 och 2-årsjubileum!

Lördagen den 18 februari arrangerar vi Mises Circle nr 2. Precis som under vår första Mises Circle träffas vi och lyssnar på anföranden kring Österrikisk ekonomi och frihetens etik med efterföljande frågor och diskussion. För obligatorisk föranmälan se längre ner.

Även denna gång kommer vi att hålla till i vackra Tessinsalen på Stockholms stadsmuseum.

I februari är det även två år sedan det svenska Mises-Institutet startade och vi kommer fira detta i samband med denna event på en middag senare på kvällen. Alla som anmäler sig till Mises Circle kommer att bli bjudna till denna middag.

Frihetens idéer och Österrikisk ekonomi är mer aktuella än någonsin och det finns ett stort behov av diskussion och gemenskap kring det. Se fram emot flera timmars trevligt samkväm med spännande anföranden. Vissa anföranden kommer vara kring specifika teman medan andra spänner över flera tillfällen så att du verkligen får chansen att lära dig grunderna i Österrikisk ekonomi och frihetens etik. Missa inte att vara med på kvällen, det var faktiskt en av de delar som deltagarna i vår första Mises Circle uppskattade mest då det gav möjlighet att träffa många likasinnade.

Deltagandet i eventet sker mot en mindre avgift för att täcka våra kostnader. På plats kommer du även att ha chansen att köpa intressanta böcker och prata med oss som driver Mises.se.

Ludwig von Mises-Institutet är en ideell förening som är helt privat finansierad utan bidrag. Om du vill vara med och bidra till detta event med t.ex. lokal eller donationer så hör av dig till oss. Du kan alltid donera pengar här samt läsa vad vi behöver hjälp med här.

Program

11.30 – 12.15 Socialismen marcherar igen – Introduktion och nytt om LvMI Sverige, Joakim Fagerström Presentation | Vimeo video
12.15 – 12.50 Svensk monetär historia del 1 av 2, Klaus Bernpaintner Presentation | Vimeo video
12.50 – 13.05 Q&A och diskussion
13.05 – 14.00 Lunch (på egen hand)
14.00 – 14.45 Säkerhet i en fri värld, Joakim Fagerström Presentation | Vimeo video
14.45 – 15.00 Q&A och diskussion
15.00 – 15.35 Svenska monetär historia del 2 av 2, Klaus Bernpaintner Presentation | Vimeo video
15.35 – 15.50 Q&A och diskussion
15.50 – 16.10 Nils Dacke – Sveriges egen frihetskämpe får upprättelse, Joakim Fagerström Presentation | Vimeo video
16.10 – 16.25 Q&A och diskussion
16.30 – Diskussionen fortsätter med middag där vi firar vårt 2-årsjublieum (mer detaljer om detta kommer via mail till de som har anmält sig)

Se även schema och presentationer från vår första Mises Circle.


Joakim Fagerström
President,  founder

Klaus Bernpaintner
Senior Fellow

Anmälan

När du betalat avgiften via PayPal är du anmäld. I avgiften ingår föredragen – ej mat eller middag. Du kan även betala via banköverföring – maila i sådana fall ditt namn för att få kontonummer och bank. Antal platser är begränsade och fördelas enligt principen ”först till kvarn”. Priset är 150 kr. Nytt för i år är dock att du samtidigt kan lösa medlemskap för 2012 med följande alternativ:

 • Medlemskap på 200 kr vilket ger 50 kr rabatt på alla våra events. Pris för Mises Circle nr 2 + medlemskap blir alltså 200 + 150 – 50 = 300 kr
 • Guldmedlemskap på 400 kr vilket ger 50 kr rabatt på alla våra events. Pris för Mises Circle nr 2 + guldmedlemskap blir alltså 400 + 150 – 50 = 500 kr

Bägge medlemskapen har samma förmåner förutom att guldmedlemmar dessutom får ett fint medlemskort och en kavajnål att stoltsera med och visa sitt stöd offentligt. Varje medlem får ett unikt medlemsnummer – ju tidigare du tecknar medlemskap desto lägre nummer. Numren reserveras i den ordning betalningarna kommer in. Man kan byta nivå på sitt medlemskap i efterhand.

Observera att det är betalningen som gäller som anmälan, det finns platser kvar så länge anmälningsknappen är uppe.

Anmäl dig här för att betala för Mises Circle nr 2 + guldmedlemskap 2012 (glöm inte att skriva din adress som meddelande) för totalt 500 kr:


Anmäl dig här för att betala för Mises Circle nr 2 + medlemskap 2012 för totalt 300 kr:


Anmäl dig här för att endast betala för Mises Circle nr 2 för 150 kr:

Om du redan är medlem så anmäler du dig här för 100 kr:


 

Hitta dit

Stockholms stadsmuseum ligger centralt vid Slussen. Huset byggdes av Nicodemus Tessin d.ä. i slutet av 1600-talet och har bland mycket annat rymt skolor, kyrkor och restauranger. I Södra kämnärsrätten som låg här på 1600-talet, hölls förhör med kvinnor som anklagades för häxeri och i den anatomiska teatern anordnades på 1700-talet offentliga dissektioner. Stockholms stadsmuseum berättar Stockholms och stockholmarnas historia och erbjuder ett stort antal utställningar och aktiviteter för olika åldrar och intressen.

Besöksadress
Ryssgården, Slussen

Taxiadress:
Peter Myndes backe 6.

Kollektivtrafik
T-bana: Slussen
Buss: 2, 3, 43, 53, 55, 76 samt alla Nacka-Värmdöbussar
Saltsjöbanan: Slussen

Parkering
Parkeringsplatser finns i OK-garaget på Katarinavägen
Visa större karta

2 kommentarer till ”Mises Circle nr2

 • Hej
  Ovan står om medlemskap för 2012 ?
  Lite förvirrande ;o)

  Hur gör jag för att gå på era föreläsningar?
  Var finner jag info om när dessa sker?
  Mvh/Jonny

  • Hej Jonny, de senaste åren har vi föreläsningar en gång om året på Freedomfest (www.freedomfest.se). Det är möjligt att vi kommer att dra igång löpande föreläsningar också. Du följer oss enklast på Facebook och på Twitter eller genom att besöka mises.se regelbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *