Är USA mer socialistiskt än Sverige?

Denna fråga och flera andra får Klaus Bernpaintner, om skillnader och likheter mellan Sverige och USA, när han deltar i Podcasten ”Society and the State”.

Society and the State drivs av Connor Boyack, författaren till de frihetliga barnböckerna om Tvillingarna Tuttle och ordförande för Libertas Institute i Utah, samt Bryan Hyde som är medarbetare på Libertas Institute.

Society and the State kan du hitta på iTunes och Sticher. Eller så kan du lyssna direkt på Youtube.

(Om du har barn bör du bums bege dig till Litteratus.se och införskaffa böckerna om Tvillingarna Tuttle, i översättning av just Klaus.)

Dela för frihetens skull

3 reaktioner på ”Är USA mer socialistiskt än Sverige?”

  1. Profilbild

   Jag håller absolut med dig där, men jag har en naiv uppfattning av att det är ett tveeggat svärd. Jag är själv uppväxt på landsbygden i Norrbotten och människor _tror_ att de är Socialdemokrater, men är egentligen mycket mer självständiga i sina värderingar. Det gäller så klart inte alla människor, men många som jag har pratat med från olika delar av Sverige har mer frihetliga värderingar än vad de tror. Men då människor (av politiker och media) alltid intalas att ha _mer_ kollektivistiska värderingar så lär de sig att rapa upp samma argument som deras kommunala och statliga S-politiker just har matat dem med.
   Jag tror det finns hopp!

   Jag misstänker att Klaus bland annat har läst intervjun med Raubtiers frontman, Pär Hulkoff, där de diskuterar värdering bland människor i Norrbotten. https://timbro.se/smedjan/friheten-finns-norr/

 1. Profilbild

  Socialism eller socialdemokrati är som ett ekorrhjul. Det är en destruktiv kraft som gör att de som drabbas av dem ropar på mer socialism i tron att det är lösningen. I stället blir det mer elände som gör att det ropas ännu mer på socialism.

  Se på Venezuela. Trots att folk svälter på grund av socialism är det just socialism folket de vänder sig till när de vill ha en lösning på problemet. Opositionen till den socialistiska regimen är socialistisk. Ett evigt hjul för befolkningen. De kan aldrig få någon lösning.

  Exakt detta lider Norrland av. När det är brist på arbete i Norrland försöker norrlänningarna finna lösningen i mer av det problem som skapar arbetslösheten.

  Just frihet i norr brukar definieras av en del invånare som att fiska, jaga och köra snöskoter. Just den friheten kan utövas i stor mängd när man är arbetslös och får bidrag. Ja, jag var lite elak där. Friheten borde utövas genom att ha mer i plånboken och spara ihop till den friheten och veta att ett nytt jobb bara är några dagar bort.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *