104: Islam i Sverige

Med islams utbredning i Sverige, och ökande muslimskt deltagande i svensk politik, är det naturligt att samhället anpassas till muslimska värderingar. Carl-Fredrik Klåvus har läst islams texter och historia. Han berättar om hur ideologin uppstod i Arabien och spreds till andra folk genom erövring – och vad konsekvenserna blev för de erövrades frihet.

6 kommentarer till ”104: Islam i Sverige

    • Ett samhälle grundat på respekt för privat egendom skulle aldrig råka ut för detta. Det skulle krävas en regelrätt invasion i fullt dagsljus för att uppnå något liknande. Ett dylikt samhälle skulle också ha juridiskt svängrum att försvara sig om situation uppstått, vilket tycks saknas under en rättsstat. Det är en smaksak huruvida en klanbaserad rättsordning skulle vara sämre än dagens.

    • Den situationen skulle aldrig kunna uppstå i de flesta anarkistiska samhällen eftersom rättsskipningen sker på ett helt annat sätt än vad statens domstolar gör.

  • Väldigt intressant avsnitt. Tack till Carl-Fredrik för ett bra framförande med gedigen research. Och bra och relevanta frågor av Klaus. Viktigt ämne, mångkultur och islam är inte kompatibelt med frihet.

  • Bra avsnitt. Det skulle vara intressant med mer detaljerad beskrivning av hur friheten gick helt förlorad till förmån för islam i ett land eller region. Afghanistan exempelvis där kvinnor verkade relativt fria att fatta egna beslut för 50 år sedan (om jag förstått det korrekt) .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *