Kategorier
Blogg

Wikileaks avslöjar hur media samarbetar med staten

Det här kan vi anta att svensk media inte kommer rapportera om: Wikileaks publicerar ett brev där NY Times nationell säkerhets-reporter, Scott Shane, förvarnar Hillary Clintons stab om kommande publiceringar kring innehållet i dokument läckta av Wikileaks.

Det är ett sådant svek mot allt vad en journalistisk organisation säger sig stå för att i en parallell värld, där media är undersåtarnas vakthund mot makten, skulle helvetet bryta lös och huvuden rulla. NY Times hade med detta avslöjande satt sin sista potatis. I den värld vi lever i sopas det under mattan, och de som gör det behöver inte oroa sig för att avslöjas.

En populär konspirationsteori är att gammelmedia samarbetar med makten så att nyheter skall passa den rådande ordningen. Liksom med så många andra konspirationsteorier har Wikileaks visat att denna var sann. Det blir nu tydligare varför såväl de med den politiska makten som de som enligt sin egen berättelse är satta att bevaka den härskande klassen är så ivriga med att ta kontrollen över vad som är falska nyheter och faktaresistens.

Blott den sant faktaresistente kan undgå att se att kejsaren är naken, att hans ståtliga kläder är fejk, att hans glittrande smycken och regalier består enbart av stinkande lögner, om än skickligt vävda.

Av Peter Strömberg

Freedom lover. =)

Ett svar på ”Wikileaks avslöjar hur media samarbetar med staten”

Ni kan lyssna på Tom Woods podcast och avsnitt när de tala som hur Google manipulerar sökresultaten. Specifikt hur mainpulationen gjordes under senaste presidentvalet:

https://tomwoods.com/ep-1061-the-search-engine-manipulation-effect-a-psychologist-looks-at-google/

En annan sak om Google. Företaget påstår att de har hittat annonser från ryska källor till ett köpvärde av cirka 100.000 dollar. Det skulle då påstås vara bevis för att Ryssland försökte påverka valet.

Vilket hyckleri. Google spenderar varje år 5 miljoner dollar på att manipulera politikerna att hitta på lagar och regler som gynnar Google eller stoppa lagar och regler som missgynnar Google. Nu avslöjades det även att Google manipulerade sökresultaten inför valet för att favorisera Hillary Clinton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.