Kategorier
Blogg

Liberty Toastmasters gästar Bubb.la Premiums medlemsträff

På torsdag kväll, den 4 januari, är det träff i Stockholm för Bubb.la Premium-medlemmar. Denna gång är Liberty Stockholm Toastmasters inbjudna och besökarna kommer att få sig till livs ett litet smakprov i form av ett tal. I detta fall är det undertecknad som skall hålla tal för att lösa projekt nummer tre i den första Toastmasters-manualen. Projektet heter ”Get to the point” och är avsett att öva just det, att komma till saken och att åhörarna efter talet skall veta exakt var det var som var poängen. Talaren skall även försöka nå ut med uppriktighet och övertygelse. Jag hoppas kunna lösa uppgiften väl, och de som är med på torsdag kommer kunna bedöma hur jag lyckades.

Liberty Stockholm Toastmasters är talarklubben där frihetens förespråkare och företrädare över sig att framföra fredens och samarbetets budskap.

Liberty Stockholm Toastmasters ordförande, Anders Larm. Han skall inte hålla tal på torsdag.

Varannan måndag träffas vi i Studiefrämjandets lokaler vid Odenplan och slipar på psykologin, stilistiken, kroppspråket, retoriken, stilfigurerna, rekvisitan, och mycket mer enligt den beprövade Toastmastersmetodiken som kortfattat går ut på att vi tränar inför varandra och och hjälps åt med återkoppling och uppmuntran.

Stämningen på våra möten är mycket vänlig och trygg och vi har alltid väldigt roligt. Klubben är till för alla som vill utveckla sina färdigheter som talare. Vare sig du är nybörjare, eller totalt skräckslagen inför scenen, eller en mycket driven talare som älskar scenen, kommer du kunna utveckla din talarförmåga genom att gå med i vår klubb.

Liberty Toastmasters är liksom Bubb.la Premium även ett socialt andningshål för frihetligt sinnade. Efter våra möten brukar vi vara några stycken som går ut tillsammans och äter en bit mat och skrattar åt staten. Att få umgås med normala människor varannan vecka är i alla fall för mig anledning nog att vara med i klubben.

Du kan läsa mer om torsdagens Bubblaträff, och anmäla dig, här (BBS för Bubb.la Premium-medlemmar, om du inte är medlem bör du åtgärda det bums). Kan du inte komma är loppet alls inte kört för att få ett smakprov på Liberty Toastmasters. Vi välkomnar alltid gäster till våra möten. Kom gärna och prova på! Bästa sättet att kontakta oss och hålla koll på när och var det är möten är att gilla oss på Facebook. Utöver det kommer vi göra ett återbesök på Stockholm Freedomfest 2018.

Angående mitt tal är det nog den radikalaste pamflett jag skrivit; om man använder ordet radikal enligt dess ursprungliga betydelse: av latinets radix, rot. Om vi skall kunna laga det som är trasigt i världen idag behöver vi bryta loss roten till den politiska ordning som råder. En del av marken den förgrenar sig ut till är vid närmare betraktelse förvånansvärt porös. I talet skall jag försöka peka ut ett av dessa fästen, så att vi tillsammans kan börja hugga mot den delen av roten.

Talet heter Utan fredsmaxim, ingen dans och kommer även att publiceras såväl här på sajten som på Mises Ljud.

Av Peter Strömberg

Freedom lover. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.