Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

98: Rädda kontanterna

Visserligen är riksbankens kontantpengar inte idealiska, de kan lätt inflateras. Men de har i alla fördelen att de är anonyma, lättare att skydda från beskattning och annan konfiskering än elektroniska pengar på konto. Det stora hotet mot kontanterna är plastkortens bekvämlighet. Förutom upprop för att rädda kontanterna fnissar vi lite åt Riksbankens e-kronor och filosoferar över bitcoinalternativet.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

5 kommentarer till ”98: Rädda kontanterna

 • Härligt att ni är tillbaka igen med ett intressant ämne.

  Jag försöker själv att alltid betala med kontanter och möts ofta av vänner som frågar mig vad fan jag håller på med. Många av dem äger inte ens en plånbok och går omkring med ”korthållare”.

  Håller nu tummarna för mer konsekvent poddruktion.

 • Om en affär glömmer att fråga om kunden vill ha ett kvitto och det står en psykopat från Skatteverket där kostar det 10.000 kr i böter.

  Folk kan fråga sig vad vi ska ha kontanter till? Det går lika bra att ställa sig frågan vad vi ska med ett försvar till? Blir det krig och vi inte har ett kontantbetalningssystem kommer vi att få svälta riktigt ordentligt i Sverige. Vi får ge oss till fienden inom en månad. Således innebära, inga kontanter att vi även inte behöver något försvar. Dessutom blir det enkelt för en angripare att störa så att elektroniska transaktioner inte kan utföras.

  Vad gäller finansiering av terrorism. Det är en väldigt bra argument för att inte betala skatt eftersom skattepengar går till att finansiera terrorism. Således innebär kontant betalning utan kvitto att mindre pengar går till terrorism. Det är 100 % moraliskt försvarbart.

  Ett totalt kontantlöst samhälle skulle även innebära att staten, bankerna eller privata företag kan stänga av vem som helst från transaktioner. Så har skett. Visa, MasterCard m.m. stängde t.ex. av Wikileaks. I och för sig gynnades Wikileaks av det då de gick över till Bitcoin och har gjort sig en smärre förmögenhet på det. Svenska staten stängde av några personer i Sverige som påstods finansiera terrorism utan några so helst bevis för det.

  Så, nästa steg blir att på samma sätt som Facebook och Youtube stänger av folk från sina konton lär vi får våra finansiella transaktioner avstängda för våra åsikter. Ja, att ens få ett bankkonto kräver mer och mer frågor om vår person och avsikter. När bankerna gör fel i sina frågor till kunderna får de betala böter. Jag vet att Handelsbanken ligger upp på 30 miljoner i böter senast jag fick rapport om det. Till slut blir personalen på bankerna så pass rädda att de gör något fel att de kommer neka folk att öppna konton.

 • Vad enkelt det blir för ett land att invadera Sverige vid ett kontantlöst Sverige. Hur startar moderna krig idag? Jo, genom att man förstör infrastruktur för kommunikation och energidistribution. Sedan kan du ta dig till ICA-handlaren och vad ska du betala med?

  Hur lagrar en bank sina digitala pengar? Vanligtvis i två dataanläggningar. En huvuddataanläggning och en reservdataanläggning som kopierar huvuddataanläggningen hela tiden. Naturligtvis vet en fiende var dessa anläggningar ligger. Några kryssningsmisiler i dem så har alla som hade pengar på den banken hux flux ingenting.

  Råd till alla. Sprid era pengar på flera banker eller betalningsförmedlare. Se till att ha tillgångar i flera länder. Se till att ha tillgångar i guld och fastigheter. Guld kan man idag koppla till ett kreditkort. När du handlar med det flyttas guld in och ut ur det valv de befinner sig i (lite förenklat). Fastigheter kan man äga delar i så det går att vara fastighetsägare med mindre belopp. Äga fastigheter kan man göra i flera länder.

 • Härligt att ni är tillbaka och med ett aktuellt ämne. Lite för spretigt i snacket för att kunna dela för oinsatta nyfikna, men med många goda påminnelser och tips. Är numer stolt medlem som ser fram emot nya avsnitt och ämnen i den i mitt tycke en av de mest förbehållsamma poddarna på nätet, tack vare lite underfundiga och inte sällan nya vinklar på välkända ämnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *