Mises Ljud: Nu kan du börja lyssna på mises.se

Idag lanserar vi Mises Ljud. En podcast där du kommer att kunna lyssna på artiklar från Ludwig von Mises-Institutet i Sverige. För dig som inte kan utbudet på mises.se utan och innan kan vi berätta att våra artiklar ofta handlar om ekonomi; såväl österrikisk som keynesiansk, och om filosofi; frihetlig likväl som sådan som gillas av tyranner. Artiklarna handlar ofta om vår historia och om vår samtid, vilka båda rymmer såväl mycken galenskap som många under.

Vårt numera mycket stora bibliotek handlar även om beredskap, om våra barn, om utbildning, om skolan, om kultur, och om mycket annat.

Projektet Mises Ljud har legat och grott ett tag på institutet, men nu är det alltså dags att berätta om det. Räkna med att utgivningstakten kommer vara ryckig till en början. Du kan hjälpa till att jämna ut den genom att läsa in dina favoritartiklar och sända dem till oss på ljud@mises.se. Berätta om du vill att det skall framgå vem som är inläsare. Och även om du inte läser in: använd kommentarsfältet för att föreslå vilka artiklar som du tycker är extra värda att ha i ljudformat.

Mises Ljud bor på Soundcloud, och kan även hittas där poddar finns™. Skriv till oss om du inte hittar Mises Ljud där du gärna hittar poddar.

Första avsnittet är Trajanus Guld, författad och inläst av Jon Nylander:

Vilket nästa avsnitt blir är inte riktigt avgjort än, men chanserna att det är något av och/eller med Simon Gustafsson, a k a, Poesi för Ankor, är hyfsat höga. Efter det? Vem vet, men det ryktas om att Martin Eriksson, of Bubb.la fame, läst in delar av En lärdom. Visst vill du väl lyssna på ett smakprov av det?

Vill du veta mer om Mises Ljud? Passa på att ställa frågor i kommentarsfältet eller mejla till ljud@mises.se redan idag. I morgon intervjuas Jon Nylander i Radio Frihetligt och dina frågor kan då utgöra material för den intervjun. Det som Jon inte vet om Mises Ljud är knappt värt att veta.

Dela för frihetens skull

6 reaktioner på ”Mises Ljud: Nu kan du börja lyssna på mises.se”

 1. Profilbild
  Magnus "Flemming Fartland"

  Som stolt inläsare av ”Demokratins baksida” åt Mises-institutet för några år sedan kommer jag gladeligen att bidra till projektet! Sitter redan och funderar på artiklar att sätta tänderna i. Förslag mottages gärna 🙂

  1. Profilbild
   Jon Nylander

   Underbart att höra! Vi kommer såklart släppa demokratins baksida på Mises Ljud. Och nya bidrag mottages med djup tacksamhet. ljud snabel-a mises.se 🙂

 2. Profilbild

  Det blev en ganska skrämmande berättelse , med tanke på dina efterföljande reflektioner till nutid.

 3. Profilbild

  Lyssnade på Trajanus Guld. Väldigt bra uppläst. Full poäng till dig Jon.

  Det är bara en sak jag önskar. Kan ni höja ljudet i kommande ”Mises Ljud”. Högre ljud behövs om man avlyssnar i en bullrig omgivning.

  1. Profilbild
   Jon Nylander

   Japp. Jag har faktiskt bytt ut just det avsnittet med ett med högre volym. Vi ska definitivt bli bättre på mastringen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *