Kategorier
Blogg

En kort analys av USA-valet

Det amerikanska presidentvalet är över för den här gången, och segraren, den 45e presidenten i amerikas förenta stater, heter Donald J. Trump. Ett resultat som, om man får tro Carl Bildt, endast en apa i inre Kina trodde på. Det är inte bara ett felaktigt påstående, då bland annat Mises-institutets Ola Nevander, Klaus Bernpaintner och Joakim Fagerström menade att Trump skulle vinna valet (och ingen av dem är vare sig apor eller befinner sig i Kinas inland), utan det är också talande om orsaken till att Trump vann: etablissemangets total verklighetsfrånvaro.

Till att börja med, till alla de liberaler som utropat Trump som nästa Hitler, en rasistisk, sexistisk, xenofobisk, homofobisk, våldtäktsman kan jag komma med ett lugnande besked: Det är inte lika illa som ni tror. Media ljög för er. Ni gick på det. Get over it.

I svensk media får vi objektiva analyser, där vi får lära oss om hur vi pratar med våra barn om Trumpdär allt skylls på ”arga vita män”, och att Trump kallas en förnedrare, att hans nominering är en förolämpning mot miljarder människor. Som att de fortfarande är chockade över att samma taktik som används för att attackera Sverigedemokraterna, men som har lett till att deras popularitet ökat, inte fungerade i USA heller.

Och, för att få det ur världen nu när folk säkert läser in saker i det jag skriver som jag uttryckligen inte skriver: Nej, jag gillar inte Trump, och jag hade aldrig röstat på honom, och ja, Trump kommer garanterat göra många dumma saker i egenskap av ledare för en av de största dödsmaskiner som världen någonsin skådat.

Däremot är det inte utan att man njuter lite åt att se hela etablissemanget och dess nyttiga idioter gråta ut över att deras favoritkandidat, som de rapporterat om helt objektivt (såklart!) och som alla objektiva (såklart!) opinionsundersökningar visat skulle ta hem detta enkelt, förlorade.

Faktum är att Hillary förlorade mot en kandidat som hennes kampanj mer eller mindre handplockade. De förlorade trots att de haft större delen av hela pressetablissemanget på sin sida. Ja de förlorade trots att de faktiskt direkt samarbetat med pressen för att sänka Trump.

Vad säger detta om Hillary som kandidat? Inget bra.

Det är samtidigt fascinerande att demokratin leder till ett val där ett land, till slut, får valet att välja mellan två av de mest hatade personerna i hela landet som sin ledare.

Vad säger detta om demokratin? Inget bra.

Det visar dessutom att den folkmords-retorik som menade att detta val var den ”vita mannens sista strid”, och att den vita mannens utplånande skulle vara bra för världen, ännu inte går hem hos massorna. Som vit man är det naturligtvis glädjande att jag har några år kvar på jorden innan jag ska fängslas in och avrättas på grund av mitt kön och min hudfärg.

Två positiva saker kan vi ta med oss från nattens resultat: anti-krigsvänstern kommer att vakna upp ur sin (oförklarliga?) 8-åriga dvala, och amerikanska humorprogram som under Bush hånade makten, men som under Obama (oförklarligt?) tonat ner sina hån, kommer återigen att producera förstklassig komik.

Slutligen en förutsägelse: I och med att Trump nu blivit president, är jag övertygad om att den amerikanska centralbanken, FED, kommer att höja räntan och sänka den amerikanska ekonomin.

Jag tror detta på grund av följande fyra antaganden:

  1. Den amerikanska centralbanken struntar i USAs ekonomi
  2. Den amerikanska centralbanken är en del av etablissemanget
  3. Trump är inte en del av etablissemanget
  4. Etablissmenaget avskyr Trump, och vill göra allt för att sänka honom

Om dessa fyra antaganden stämmer, tror jag att det är sannolikt att FED kommer höja räntan inom den närmsta framtiden.

14 svar på ”En kort analys av USA-valet”

Ja, det är nog inte helt otroligt att eliten låter Trump vinna för att kunna ge honom skulden för den kollaps som väntar efter årtionden av hysteriskt pumpande av bubblor. När eliten sedan får sin man på plats efter nästa val så kommer dom kunna fullborda den nya världsordningen med folkets stöd, då blir det mikrochippade människor, total övervakning, helt digitala pengar, världsregering, global kommunism och diktatur, reseförbud etc etc, allt det som eliten drömmer om. Kanske även population control och en satanistisk världsreligion om konspirationsteorierna stämmer.

Det som eliten drömmer om enligt dina åsikter är även det som halva USA:s befolkning också drömmer om. Då 92 % av den svarta befolkningen röstade på Hillary Clinton så gör jag antagandet att de ansåg att det var bättre på plantagerna än att ha möjligheter som idag och längtar tillbaka till livegenskapen.

Jag tror det är väldigt få som längtar till några plantage, de är snarare lika oinformerade som alla andra socialister är. Sen är det 92% av de svarta som kunde välja att rösta som röstade på Clinton, inte något annat.

Korrekt att det ska vara det som kunde rösta och inte befolkningen.

Under Barack Obamas och Hillary Clintons styre har arbetslösheten hos svarta ökat med 18 procent och antal svarta som får matkuponger har ökat med 58 %. De svarta som röstar på Hillary Clinton kan väl knappast tror att de kommer att få det bättre?

Det är väl den gamla klassikern att det skulle se ännu värre ut om det inte vore för, i det här fallet, Obamas politik. Argumentet är ju särskilt tilltalande här med bakgrund av den djupa ekonomiska krisen som slog till 2008.

Rolig kuriosa; Om du söker efter ”white people” på twitter kommer ”die white people”, ”kill white people”, ”hate white people”, ”white people are crazy” upp som förslag på relaterade sökningar. Men, jag antar att jag kan skriva av det som ytterligare en white privilege?

Ni uppmärksammade själv föraktet som finns mot vita. Hatet stammar ifrån en felaktig bild av vita människor som onda och orättvisa, när vi de facto är det totalt motsatta. Tror ni exempelvis att om någon annan etnicitet skulle haft samma inflytande och makt som vita har/haft hade lett till ett bättre och mer humant styrande? Nej.

Det är ur detta hatet Trump och andra kandidater kommer kunna göra en politisk karriär. För att den minsta gemensamma nämnaren för alla höger auktoritära rörelser – även fast Trump inte tillhör denna kategori – är att de är reaktionära rörelser.

Jag håller med om att människan i grunden är densamme, om någon annan etnicitet haft samma inflytande hade det med stor sannolikhet, inte lett till ett mer humant styre. Men nu är det den vite mannen, som haft det inflytandet, och den vite mannen, har visst skapat överlägset mest ondska i världshistorien, men det har som sagt ingenting att göra med hudfärg eller etnicitet. Med det sagt blir det konstigt att påstå att den vite mannen är de facto det motsatta då all historisk evidens falsifierar påståendet, sanningen är att ingen etnicitet är det motsatta, alla spiller blod. Jag tycker att man ska sätta större betoning på ”historisk” då ingen son kan bära sin faders synder, och då jag inte tror på kollektiv bestraffning heller för den delen. Det är därför jag anser att de som ser den vita mannen som djävul är djupt ignoranta, men låt oss inte överdriva och påstå att han är en ängel heller, för i grunden är vi alla detsamma, dvs onda, och ibland ser vi undantag som ger en hopp.

Tweetsen från godhetseliten i bl.a Zara Larsson, Åsa Linderborg, Pascalidou och de flesta av stortidningarnas resultatanalyser är hysteriskt kuliga. I vanliga fall är detta figurer som anser att demokratin aldrig har fel, men när demokratin ser till att ”högern” vinner, då är demokrati plötsligt dåligt. 😀

”Folket förlorade.”
– Pascalidou, Alexandra

””Det här händer verkligen. Det är det här som USA röstade på. Mitt hjärta har gått i tusen bitar.”
– Zara Larsson

”Nine eleven är ju förstås den 9e november i Europa. Och den 9e november 2016 lär vi minnas länge… tyvärr”.
– Ernman, Lena

Och sen har vi så klart SvD artikeln som berättar för föräldrar ”hur de ska prata om Trump med sina barn.”

😀

Vill FED sänka ekonomin så kan Donald Trump faktiskt avskeda nuvarande personal på FED och sätta in sin egen personal. FED må vara etablissemanget, men staten tillsätter jobben i den.

Strax över 4.000 tusen personer i Obamas administration ska bytas ut.

Carl Bildt har gemensamt med Hillary Clinton att inte åstadkomma någonting. Kan någon säga något Carl Bildt har lyckats åstadkomma som är något bra? Jag kan inte komma ihåg något.

Med facit i hand undrar jag om inte Carl Bildt arbetade tillsammans med George Soros när George Soros spekulerade i den svenska valutan. George Soros är en person som har specialiserat sig på att tjäna pengar på politiskt skapade kriser.

En bra analys av USA-valet. Vad man än tycker om de båda kandidaterna så måste väl alla med normal intelligens se hur både svensk och amerikansk massmedia ansträngt sig för att skriva negativt om Trump och undvikit att ta upp alla de negativa saker som Clinton anklagats för i detalj (te.x Assange-intervjun). Det som händer nu är att sociala medier kommer närmare sanningen än massmedia när det gäller informationen, eftersom massmedia ”silar” innehållet. Detta är ju ganska tydligt i Sverige när det gäller SD. Vid opinionsundersökningar skäms man för att erkänna att man tänker rösta på det som beskrivits som negativt i massmedia, men man har genom sociala medier en mindre negativ bild än den som framställs i massmedia och här tar man upp sådant som man undviker i massmedia. Detta problem kommer att öka så länge massmedia bestämmer sig för att så aktivt och tydligt ta ställning för och emot något och ha som huvudmål att uppfostra. Det som har hänt är att massmedias makt och styrning har
minskat, eftersom det man medvetet inte att tar upp och diskuterar ÖPPET i massmedia ändå kommer fram i sociala medier. Man kan fråga sig när (25%, 50%, 75%) massmedia slutar att nöja sig med att se de röstande som dumma och outbildade om de röstar ”fel” och när det kan betraktas som en folkvilja. Massmedia ägnar sig åt att styra opinionen och utbilda människor och missar kanske ta diskutera berättigade (och farliga) strömningar i samhället. Jag gillar inte Trump och röstar inte på SD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.