Veckan som förgick, v.18

Ja visst gör det ont när veckor förgås. Likväl gick även vecka 18 till historien. Det talas om rätten att ”visa pattarna”, att få vara ohälsosamt fet, faran med att sitta, och en nobelprisvärdig upptäckt om att människan sett på teknik helt och hållet fel i hundratusentals år. Vi berör även det tragiska ödet Mona.

Rätten att visa brösten

När somliga av oss växte upp hördes ibland en nidramsa innehållandes följande lilla fras: ”Visa pattarna!”. Under några år var det också populärt bland kvinnor att visa brösten offentligt när de låg och solade topless. I Det Nya Sverige anses det vara rebelliskt och nyhetsvärdigt när någon gör just detta. Ett exempel från veckan är 19-åriga Hanna, som är ännu ett exempel på hur bra den svenska skolan lyckas fostra barnen i Den Rätta Läran. 19-åriga Hanna bestämde sig, med värdegrunden i ryggen, för att göra ett politiskt ”statement” (barnen talar så idag) genom att visa sina bara bröst på ett klassfoto. Detta är tydligen något som massmedia nuförtiden anser vara en nyhet. Hanna lägger korten på bordet om varför hon valde att, så att säga, ”visa pattarna”.

Enligt min mening så borde kvinnor ha rätt att visa sina bröst lika offentligt som killar. Vill du som tjej täcka dina bröst? Fine. Vill du som kille täcka dina bröst? Fine. Men jag tycker att alla ska ha rätten att bestämma själva

Oss veterligen finns det dock ingen lag som hindrar kvinnor från att visa brösten offentligt, men det kan ju vara så att vi missat just den klassen i genusteori. Hanna fortsätter:

Vi lever helt enkelt i ett samhälle där det är okej att visa en naken kvinnokropp som den är objektifierad men hell to the no att en kvinna kan visa sin kropp precis så som den är, naturlig och vacker.

Nåväl. Vad som absolut finns, är en lag emot att folk springer omkring och visar sig nakna för folk som inte bett om det. Det kallas förargelseväckande beteende. I jämlikhetens namn måste Hanna således mena att denna lag bör avskaffas omedelbums, så att även män har rätt att springa omkring och visa sitt helt och hållet naturliga och vackra könsorgan på offentlig plats, för alla som råkar passera.

Det Hanna, och många andra värdegrunda människor, inte förstår är att det är en sak att ha rätt att göra något, och en annan sak att kräva att andra ska gilla det.

Rätten att vara tjock

Bantning macht frei.
Diäten macht frei.

I många delar av världen kämpar folk för rätten att inte bli mördad för sin tro, eller för att få arbeta och kunna skaffa tillräckligt med mat och vatten för att överleva, som till exempel i Indien som nu lider en svår hungersnöd och torka (som på något sätt är västvärldens fel, för vad är egentligen inte västvärldens fel?). I andra delar av världen, exempelvis i Det Nya Sverige, kämpar folk däremot för påhittade rättigheter och för att vara feta. Återigen är vi omedvetna om att det finns lagar mot tjocka personer, även om Gabriel Wikström, Sveriges Reichsminister für Gesundheit, möjligen vill ändra på det.

För att förhindra en fetmaepidemi ska experter på Reichsministerium für Gesundheit och Livsmedelsverket ta fram ett omfattande förslag på insatser. Hälsoprojektet är det största på tio år.

– Det kan handla om … lagändringar

Herr Reichsminister Wikström kommer dock inte att få det lätt att motverka fetmaepidemins utspridning i Sverige. Fettaktivisterna förklarar nämligen att deras fettaktivism kan innefatta sådana radikala saker som att le, äta kanelbullar, och gå och bada i grupp. Det verkar med andra ord som att fettaktivisterna har stulit Mises-redaktionens bok om den libertarianska revolutionens metoder. Vi får tänka om.

Henliga Genusvetenskapliga Lagomskolan

Veckan har även bjudit på vetenskapliga nyheter. Människan har i hundratusentals år använt sig av teknik för att förbättra sina levnadsvillkor. Vissa hävdar, med rätta, att det är detta som skiljer oss från djuren. Dock tog det ända tills den 2 maj, 2016, innan två flickebarn på Kungliga Tekniska Högskolan kom fram till att allt varit fel redan från början. Se där!

Som kvinnliga ingenjörsstudenter på KTH tycker vi att det är oförståeligt att det först i årskurs fyra tillhandahölls en föreläsning kring genus kopplat till teknik och design på vår utbildning.

I vår kontakt med studenter och lärare på civilingenjörsprogrammen Maskinteknik samt Design och produktframtagning har vi insett att den här felaktiga uppfattningen av teknik är djupt rotad på KTH. Majoriteten av uppgifterna handlade om att utforma fordonsdelar som motorer, kolvar och bromsskivor. Alla dessa komponenter har en uppenbar koppling till funktion med utmärkande maskulina attribut.

Det är kanske bättre om Adelina och Hanna flyttar några kilometer norr om KTH, bort från sådana där farliga, läskiga, manliga saker som kolvar och inoljade maskiner, och studerar genus på Stockholms Universitet i stället. Eller så kan de flytta hela vägen till Södertörns ”Högskola” och leva med andra toleranta likasinnade som anser att en ung blond svenska lika gärna kan vara en 7 meter lång, manlig japansk katt om hon så bara ”identiferar sig” som det.

Världens mest otursförföljda politiker

Det är häftigt att vara Mona Sahlin.
Det är häftigt att vara Mona Sahlin.

I veckan som (för)gick så har världens mest otursförföljda politiker haft riktigt otur igen. Hon hade oturen att inte veta hur skatteregler ser ut, och oturen att för ett par år sedan ha påpeka att det var häftigt att betala skatt och sedan glömt göra det själv. Men det var bara otur.

Samma politiker har haft oturen att inte lyckas särskilt väl med sin stödlinje för tveksamma jihadister, som tydligen är en ytterst otursam papperskonstruktion där den tveksamme jihadisten oftast får tala med en telefonsvarare. Det är dock inte närmelsevis så otur som hon hade den gång hon råkade använda riksdagens kreditkort för att köpa blöjor och Toblerone för 20 år sedan, och fick ta en längre time-out tills folk glömt det hela. Huruvida det var otur eller realism som gjorde att hon aldrig lyckades särskilt väl som partiledare kan vi faktiskt inte uttala oss om, men med tanke på hennes efterträdare ”en lögn är bättre än ingen sanning alls”-Håkan, så kan man argumentera att majoriteten av sossarnas oturskapital borde ligga där. Vi saknar Håkan.

Med maximal otur skulle sagda Mona i teorin kunna bli åtalad för falsk tillvitelse efter senaste nitlotten, men vi tvivlar. Rent krasst saknas det sannolikt uppsåt (mer än att hjälpa en mansbekant bli bostadstorsk), och hon bör kunna övertyga vilken domare, jury eller åklagare som helst att hon aldrig i hela sitt liv faktiskt har haft någon aning om vad hon håller på med, och vad konsekvenserna av hennes handlingar skulle kunna bli,  att det enda man i teorin skulle kunna anklaga henne för är förargelseväckande dumhet.

Vi tackar slaskpressen för lite gammaldags ”muck-raking”, vilket ju får anses som relativt ovanligt i detta avlånga land. Slutligen beklagar vi att fru Sahlin har sådan fruktansvärd otur att hon fortfarande inte förstår när hon skall sluta prata och låsa in sig på sitt rum, istället för att snärja in sig i allt värre lögner som implicerar såväl oaktsamhet som kriminellt beteende. Ett proffs hade inte sagt mer än ”jag har inget minne av att ha skrivit något intyg, och finns ett sådant är det förfalskat”. Därefter hade hon kunnat vandra vidare mot solnedgången, med foten väl ute ur rävsaxen, och sin livvakt väl inkastad under bussen.

Glad vecka! Vi ses i andra änden!

2 reaktioner på ”Veckan som förgick, v.18”

  1. Vad är ni för libertarianer egentligen? Sen när är det ”den som inte gillar att se tuttar” som har rätt över den som vill gå topless?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *