Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Är ditt wifi mäktigare än statens gevär?

Skatt är stöld

Kan vi väcka intresse kring att skatt är stöld i detta statsdyrkande land? Jag tror det och bilden här intill visar ett förslag på vad vi skulle kunna göra.

Det kan knappast ha undgått mången läsare av mises.se att det pågår en kampanj på temat ”Taxation is theft”. Mitt eget Facebookflöde är nog lite extra berikat med olika meme-bilder i stil med denna:

Stöld, skatt är

Aktiviteten tycks faktiskt ha bidragit till ett ökat intresse för frågan. En sökning på ”Taxation is theft” på Google Trends visar den klassiska hockeyklubban. För den som vill ha några gratis fniss rekommenderar jag inlägget där Learn Liberty tar upp fenomenet som kortast, inklusive några fina exempel.

Om du följer länken till Google Trends ovan och sedan testar med varianterna ”skatt är stöld” eller ”beskattning är stöld” kommer du upptäcka att det inte tycks finnas mycket intresse kring detta i Sverige. Jag föreslår att vi tar oss i kragen och försöker ändra på den saken. En grej vi alltså kan göra är att redigera nätverksnamnet (SSID) på våra wifis.

Här följer lite tips på hur du kan göra för att delta i Wifi-kampanjen. De flesta wifi-routrar kan exponera fyra nätverk, så du har alltså fyra chanser att formulera budskapet:

  1. Hushållets nätverk på 2,4 GHz
  2. Hushållets nätverk på 5GHz
  3. Gästnätverket på 2,4 GHz
  4. Gästnätverket på 5 GHz

Din router kan vara inställd på att enbart exponera det första eller de två första nätverken. Du behöver i så fall aktivera de andra nätverken. På min D-Link-router anses gästnätverk vara en avancerad funktion och hittas under fliken Advanced och kallas för Guest Zone. Man kan behöva leta lite för att se var man aktiverar 5GHz nätverken också. Använd gärna kommentarsfältet för att tipsa varandra om hur man gör på just er router. Min D-Link låter mig inte döpa nätverket med svenska tecken i namnet, så jag valde att använda ”Beskattning = plundring” samt den engelska frasen. (Jag använde de två frekvenserna för gästnätverket eftersom jag är tämligen fäst vid de två namn som hushållets nätverk har.)

Du behöver inte begränsa spridandet av detta kärleksbudskap till ditt hus/din lägenhet. Ta med dig kampanjen vart du än går genom att döpa din telefons wifi-accesspunkt/hotspot. Jag har en iPhone och på en sådan får accesspunkten samma namn som telefonen varför jag raskt döpte om den till ”Skatt är stöld”. Eftersom jag är en flitig användare av den sjukt usla kollektivtrafiken i Stockholm är det nu, varje dag, många som får chansen att upptäcka sanningen om beskattning!

Vänta inte med detta. Marsch pannkaka till din routers nätverksinställningar och glöm inte att se till att din telefon också deltar!

Uppdatering 1. Kampanjen har nu såväl en facebooksida som ett twitterflöde (@skattarstold). Följa!

Uppdatering 2. Tomas föreslår (i kommentar nedan) att ha ett mellanslag i början av nätverksnamnet så att det hamnar först i listan över tillgängliga nätverk. En del routrar låter dig inte göra det. Men då kan du testa med ett utropstecken eller ett understreck (_). Själv valde jag att dekorera namnet på min telefon med hjärtan så att det riktigt syns:

Kärlek och skatt

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

12 kommentarer till ”Är ditt wifi mäktigare än statens gevär?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *