Radio Bubbla hyllar Projekt Moberg – kallar det ett vänsterprojekt

demokraturIgår uppmärksammade Radio Bubbla den smått osannolikt lyckade crowd funding-kampanjen till förmån för Projekt Moberg.

För er som lyckats missa denna kampanj kan jag kort berätta att det är en insats för att bevara berättelserna om den svenska allmogens frihetliga historia. Kampen mellan härskarna och undersåtarna stod en gång stark även i vårt fosterland, och detta får aldrig glömmas bort! Därför tänker Projekt Moberg digitalisera gamla böcker skrivna av svenska historiker och författare som behandlat denna del av vår historia med vederbörlig respekt. För den som vill veta mer och hålla sig uppdaterad rekommenderar jag följande källor:

Och, om du inte gjort det än: gå för sjutton gubbar genast och donera några hundringar eller tusingar till detta viktiga projekt!

Nåväl, jag skulle aldrig på tusen år lyckas beskriva projektet lika bra som Radio Bubbla gör i detta klipp (även om jag fnittrade till lite när Boris kallar det för ett riktigt vänsterprojekt):

Jag tror en del av anledningen till att Boris ser vänsterkopplingen är att den första författaren som står i tur att digitaliseras är en bok av Joakim Kämpes förfader: Svenska allmogens frihetsstrider av Alfred Kämpe. Men det skall också noteras att de rättar till den lite vänstervridna beskrivningen, bland annat genom att konstatera att projektet håller sig helt utanför höger-vänster-skalan.

De pratar även en del mer generellt om Mises-institutet i Sverige. Oj, oj, oj. Nog för att jag visste att några av Bubb.las frontfigurer uppskattar arbetet som utförs inom ramen för det svanska Mises-institutet. Men jag var ändå inte förberedd på denna kärleksförklaring! Min favorit:

Det här är den ideologiska spjutspetsen i Sverige.

Vilken är din?

2 reaktioner på ”Radio Bubbla hyllar Projekt Moberg – kallar det ett vänsterprojekt”

  1. Boris kallar sig själv för något i stil med ”den enda sanna kommunisten”. Han anser att dagens vänster har glidit ifrån sitt ursprung som enligt honom var mer frihetligt. Kanske ligger något av det i hans beskrivning av detta som ett vänsterprojekt. ? Tror inte man ska ta det som en diss iaf.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.