3 kommentarer till ”67: Välfärdsfiasko

 • Södertörn? Ja, den skolan är Sveriges champagnesocialisters näste. Visserligen gäller detta för alla statliga skolor i Sverige, men efter egen erfarenhet så är Södertörn ett notoriskt exempel.

 • Jag har studerat på Södertörns Högskola. Religionsvetenskap och filosofi fördelat på 180 HP. Jag har faktiskt mest goda erfarenheter av skolan. Bland annat genom att ha den bästa föreläsaren jag någonsin haft och en av de mest inspirerande personerna jag träffat.

  Däremot märker man tydligt att en viss typ av folk söker sig till SH men de kanske också söker sig till program och kurser som passar dem bättre. Jag minns tydligt hur jag och en studievän en gång tittade in i ett klassrum och vi båda konstaterade att det antagligen skulle undervisas i genus där. Och mycket riktigt var det så. De flesta såg ut som karikatyrer av vänsterflummare och/eller radikalfeminister.

  Däremot har jag en vän inom poliskåren som tog en eller ett par kurser på SH (för yrkeslivet) och han tyckte det var riktigt dåligt. Menade på att de lade till saker som för utbildningen var helt oväsentliga i det stora hela – som genusteori. Så åsikterna går helt klart isär.

  • Det finns säkerligen inte BARA dålig saker med Södertörn. När vi narras med Södertörn är det huvudsakligen ett narrande med hela svenska universitetsväsendet – just Södertörn står dock (mycket tack vare sitt fokus på genus hit och dit) ofta som schablon-bilden för en urspårad universitetskultur där man slutar lära ut saker av värde.

   Men visst kan bilden nyanseras. Kul att höra att inte alla har en helt hopplös upplevelse i Sveriges ”högre utbildningsväsende”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *