Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

60 – Finansekonomi

Fria finansmarknader är ett tecken på ett fritt samhälle. De är viktiga för effektiv kapitalallokering. Precis som i alla branscher har finansmarknadernas aktörer många intressekonflikter. Till exempel vill mäklarfirmor både handla på kunders uppdrag och med egna pengar. I ett fritt samhälle leder konkurrens automatiskt till god marknadshygien. Men när staten försöker skydda marknadens aktörer med regleringar sätter den konkurrensen ur spel och orsakar därmed rakt motsatt effekt. Dessutom vår uppriktiga mening om Hagamannen och Rättvisan (del 4), samt äkta fosterlandskärlek med Verner von Heidenstam.

Länkar:
Litteraturbanken
Reminiscenses of a Stock Operator

Musik: Moonlight av Sergey Cheremisinov

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

2 kommentarer till ”60 – Finansekonomi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *