En riktigt dålig adventskalender

Har du råd med något? Meddela Partiet så åtgärdar de den saken. Vi får hoppas att de som röstade i riksdagsvalet är riktigt nöjda nu när de får vad de bad om. Jobbigt bara att vi andra också får del av det.

På Facebook var det en av våra vänner som påminde om att adventskalendern är ställd på autopilot för de perioder då det helt låser sig för Partiet och de inte kommer på vilken skatt de skall höja:

”Glöm inte indexuppräkningen av bensinskatten. Då blir det som en ny skatt varje månad utan att någon behöver göra något.”

Decemberöverenskommelsens adventskalender

Det är inte utan att man känner för att stämma upp i sång. Internationalen av alla låtar!

”Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter dignar ner.”

Dela för frihetens skull

7 reaktioner på ”En riktigt dålig adventskalender”

 1. Profilbild

  Nallen.
  Jajemen! Index plus 2%, är det inte härligt med denna regering!
  Bidragspolitik, kraftigt ökad migration medmera ska finansieras på något vis.
  Det ska uppenbarligen inte löna sig att arbeta…lägger man ihop alla förslag med det som faktiskt drivits igenom är det en helt absurd bild som träder fram.
  Ta bara en sådan sak vänsterpartiets förslag på höjd marginalskatt från 30 000kr i månaden i kombination med Rödgrönas höjda a-kassa till 25000kr i mån. Sitta på sofflocket har aldrig haft ett så starkt incitament. Helt sjukt samhälle våra politiker skapar.
  De kan höja a-kassan men inte lätta på skattetrycket för vår pensionärer, bara en sån sak säger vad arbete är värt i vårat land.
  …and the list goes on…

  1. Profilbild

   Index +2%? Så om bensin kostar 10kr blir skattepåslaget bara 20 öre? Låter nästan generöst!

   Men allt det andra du nämner. Helt sjukt vilken riktning de tar. Men snart finns väl inga företag kvar och då har regeringen inga att parasitera på.

   1. Profilbild

    Ja Judas.

    Det låter inte så farligt, jag håller med. Men vår finansminister med entourage tog inte upp den egentliga höjningen av bensinskatten som enligt min åsikt media borde ha med angående den här skatten.
    Statens kassa fylls på med något som liknar en ränta på ränta effekt ur folkets plånböcker med denna skatt.

    Något som är helt sanslöst; Magdalena Andersson motiverar försvarar höjningen med att priset på bensin/diesel har sjunkit, då ges det enligt henne utrymme för skatt!!

    Jag bifogar en länkar nedan.

    ”Det ger dramatiska effekter. Om man räknar med en årlig uppräkning på fyra procent ökar skatten med 48 procent på tio år. Efter 20 år är skattehöjningen 119 procent och efter 30 år 224 procent.”

    DI/ Håkan Mattson

    http://www.di.se/artiklar/2015/4/2/regeringen-morkade-skattehojningen/

    Anderssons motivering:

    https://www.youtube.com/watch?v=5z_Z4-l6kYo

   2. Profilbild

    Uh, vilken idiot i videoklippet. Som att staten behöver mer pengar för att hjälpa oss att ”skapa” jobb. Och dumheterna att skolan behöver ÄNNU MER pengar. Hur kan skolan konstant kosta mer samt bli sämre i samma takt? (Retorisk fråga) *kräks*

 2. Profilbild

  Jag undrar hur kloka människor är. Att försöka styra beteenden med hjälp av skatter kan möjligen fungera. Högre och högre skatt på bensin kan få många att avstå från billkörande av bensinbilar och få människor att börja köpa elbilar. Låt säga att detta fungerar, även om jag tror ganska lite på det.

  Det varje människa borde kunna räkna ut (förutom politiker) är att de skatter som införs kommer att användas till något. Det innebär att de inte kan tas bort. Införs en skatt för att styra ett beteende innebär det att en kostnad skapas. Ändras beteendet enligt önskemål innebär det i sin tur att inkomsten för den nya kostnaden minskar. En ny inkomst – skatt – måste skapas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *