Veckan som förgick, vecka 13

swing_tanzen_verbotenVecka 13, en otursvecka? Ja många har onekligen haft otur när de tänkte denna vecka. En norrman har lyckats dela upp Sverige i två läger: de som tyckte att han gullade med en partiledare och de som tyckte att han var på tok för hård. En kommunist slår på autopiloten och skyller ett massmord på kapitalismen. Liberalismens företrädare i Sverige har haft en synnerligen mörk vecka där de klagat på marknaden och ber mamma staten om hjälp samtidigt som de vill fortsätta förbjuda dans. Slutligen avskedar vi vecka 13 på goda grunder.

Vad alla politiker velat säga

Vi får rapporterat att Sverigedemokraternas skadade härförare/stridsgeneral/körledare/guldgosse/stridshingst Jimmie Åkesson har fått chansen att uttala den kommentar som alla politiker väntar på att få säga en gång under sin karriär. Nej, inte ”tack för förtroendet” eller ”det är en stor ära…”, utan istället ”Give’em Hell!”. Måste kännas lite futtigt att säga det över SMS kanske. Sedan var det visst en norrman i teve som antingen var för mycket eller för lite kritisk under en intervju av hr. Åkesson. Den som orkat titta får gärna berätta.

Lågprisflyget och säkerheten

Nu är det bevisat! Enligt Ali Esbati (V) så är lågprisflyg så deprimerande att piloterna medvetet flyger in i bergväggar! Nej, vi vet. Det var inte det han sa: han sa i själva verket något ännu dummare. Utan att ha den blekaste aning om vad som hänt, så antog han att en viss flygolycka i Frankrike måste ha orsakats av att det var lågprisflyg, och lågprisflyg är kapitalism, alltså ondska, alltså orsaken till att människor dör. Att konkurrens bland piloter har drivit ned lönerna till löjligt låga nivåer må vara sant – förslagsvis upplyser man nästa generation om att pilot är ett jobb som numera betalar lika bra som dagisfröken, och ger ungefär lika bra arbetsvillkor. Det var dock inte orsaken till olyckan. Orsaken är ännu inte fullständigt fastställd (även om ryktesmaskineriet går för fullt, så klart), men det finns i dagsläget anledning att tro att det inte var ett maskinhaveri, och var fullständigt irrelevant att det var ett lågprisbolag

Vi lämnar ordet till Mark Twain :

Suppose you were an idiot, and suppose you were a member of Congress; but I repeat myself.

Liberalismens sanna företrädare i Sverige?

I veckan noteras även att Moderaterna, som enligt vissa är ett liberalt parti, ja kanske det enda liberala hoppet i Sverige, agiterat för att staten ska gå in och kunna ta över misslyckade skolor. Det är oklart hur detta kan kallas för liberalism, men det följer den klassiska argumentationsformen där statskramaren pekar på någon företeelse, på en marknad som ännu inte är 100% statligt reglerad, och visar att den fungerar otillfredsställande.

Sedan kallar man företeelsen för ”marknadsmisslyckande”, och själva ordvalet visar således vägen till lösningen. Ty om det är marknaden det är fel på, måste ju motsatsen till marknaden vara lösningen: staten.

Problemet med detta argument är bara att skolmarknaden, eller för den delen alla dåligt fungerande ”marknader” i Sverige, inte alls lider av för lite reglering och statsstyrning, utan snarare av för mycket. De borde snarare kallas för monumentala statsmisslyckanden, vilket även borde ge en fingervisning om vad lösningen är. Det är dock högst osannolikt att politiker, som alltså får betalt för att försöka fixa de saker som de själva förstört, skulle börja använda sig av en terminologi som implicerar att de själva är skyldiga.

Dessutom har vi även noterat att ett annat av de ”liberala” partierna i den så kallade ”oppositionen”, föreslagit att man bör göra spontandans laglig. Detta parti brukar vanligtvis förknippas med ordning och reda och batonger, vilket gör det extra roligt att de andra ”liberala” kollegorna röstade emot att avskaffa dansförbudet. Trots att vi varken röstar eller dansar är detta storartad komik.

Hur som helst, med liberala vänner som dessa behövs knappast fiender.

En vacker dag tar orden slut

Slutligen noterar vi att ”engelsk-engelsk” är rasism, men afrikan-amerikan inte är det. Eller är det tvärtom? Kanske är det dags att någon skapar en ordbok över förlorade ord, så kan vi skicka ut en expedition för att hitta dem igen. Självklart skickas denna expedition inte till djungeln, ty det vore kanske rasistiskt och helt plötsligt skulle vi även plocka in ordet ”djungel” i boken, och kan alltså inte åka dit för att leta efter förlorade ord för att, ja, ni förstår. Det blir invecklat det här. Ett enklare alternativ vore naturligtvis att kärnvapen-bomba alla institutioner för högre lärande, men det vore å andra sidan Putinistiskt, och riskerar att förstöra den politiska vokabulären istället, så vi slutar här så det finns åtminstone några ord kvar som går att använda nästa vecka. Vecka 13 får därmed räknas som avskedad och hittas i framtiden på arbetsförmedlingen där den desperat försöker undvika Fas III – jobb.

1 kommentarer till ”Veckan som förgick, vecka 13

  • Tänk er 250-300 pensionärer 70+ som tar bilen och åker fem mil ut i skogen till någon gammal loge för att där dansa. I pausen dricker de det starkaste som serveras kaffe och te och äter bullar.

    Inte nog med att detta kräver tillstånd, det krävs även att ett par ordningsvakter håller ordning på denna skara av potentiellt och latent farliga människor. Enligt polisen är dansare bråkigare än människor som bara dricker starka drycker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *