Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Förberedelser inför nätneutraliteten

Vi återvänder snart till ordinarie kvalitet

Vi återvänder snart till ordinarie kvalitet

För att skydda oss från oss själva så har amerikanska staten beslutat att internet behöver regleras. För att skydda amerikanska medborgare från de ondskefulla nätoperatörerna, så skall internet bli vad som räknas som ”public utility”, där en statlig myndighet bestämmer hur mycket nätoperatörerna får kontrollera internet (Reason.com). Detta är självklart bara början, inom kort så kommer reglerorganet FCC komma fram till att nätoperatörerna inte sköter ett tillräckligt bra jobb med att leverera internet, och ta över den funktionen. Sannolikt måste de alla förstatligas, så att medborgarna får kvalitets-säkrat internet.

Därefter kan de flesta gissa åt vilket håll det barkar. Vi på mises.se har därför valt att börja med förberedelser. Vi kommer inom kort att införskaffa handvevade tryckpressar, tio tunnor bläck, en tiometers radiomast, AM-sändare, generatorer, två ton vitt papper samt så många frimärken vi kan få tag på. Vi hoppas att vi fortfarande har ett år eller två på oss att förbereda för fortsatt utgivning av libertarianskt material, innan internet under statlig kontroll brakar ihop och allt som kommer ut ur nätverksuttaget är en pixlig testbild och en röst som meddelar ”Tjänsten är ej tillgänglig just nu, vänligen kontakta din kommunala operatör….”

Internet – det var kul så länge det varade. Om det blir lite glest mellan krönikorna så ber vi på förhand om ursäkt, sannolikt hänger Klaus i en radio-antenn och jag försöker få tag på institutets grundare via brevduva.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

15 kommentarer till ”Förberedelser inför nätneutraliteten

 • Jag usch. Ännu en ”gräsrotsrörelse” overvinner ”alla odds” för ”folkets bästa” och ”friheten”.

 • Artikeln skall nog inte enbart ses som humor. Internet har inneburit att fotfolket fritt kunnat publicera sig och också avslöja elitens handlingar i form av dokument och bild. Det är helt uteslutet att samhällets ledande kretsar i längden kan acceptera att informationen är fri. De kommer stoppa internetet i sin nuvarande form på något sätt eller som trenden nu är, avlyssna och dokumentera vad vi alla gör vid tangentbordet för att i framtiden kunna använda informationen för att kväsa oss. Jag ser inga möjligheter att den parentes vi ser idag i form av fri information kommer fortgå under speciellt lång tid. Kan någon föreslå ett system för att tillhandahålla internet som inte makten kan missbruka? Just det, demokratins fundamentalsats, människornas fria val baserat på preferenser och tillgänglig information är snart en omöjlig förutsättning. Vad vi ser är de fria folkens sista dödsryckningar.

   • Jag uttryckte mig alltför smalt, med missbruk menade jag kontrollera på något sätt, inklusive att förbjuda eller omöjliggöra. Ja, jag är allvarlig, jag är övertygad om att eliten aldrig under några omständigheter kommer tillåta fri överförföring av information. Dagens internet är ett misstag och kommer att stoppas på något sätt, troligen genom lagstiftning och därefter följande angiveri och statsterror. Elitens kontroll av folket är ett lika gammalt och fundamentalt beteende som social samlevnad. Vilken hönsgård som helst visar en hackordning baserad på terror, vi är i dessa avseenden inte bättre än höns, eliten kommer ALLTID att använda alla till buds stående medel för att upprätthålla denna ordning. Internet med sin möjlighet att överföra information är på tok för kraftfullt för att eliten inte skall stoppa det. Internet möjliggör demokrati, en fri demokrati är det största hotet mot eliten. Demokratins största förtjänst är att den ger medborgarna möjlighet att säga NEJ, dvs byta ut en misshaglig elit mot en mer accepterad. För bägge eliterna, både den bortröstade såväl som den inröstade innebär demokratin ett hot mot dem, för de inröstade, att i framtiden bli utsparkade. Demokratin är alltid under bekämpning från eliten. Ett övertydligt exempel är ÖD, redan vid skuggan av hot kommer eliten att formera sig och bortse från demokratins syfte, att kunna avsätta den rådande eliten. Ett system för fritt överförande av information kan inte överleva med mindre än att den mänskliga rasen ändrar sitt sociala beteende, dvs inför absolut demokrati.

   • Fast varför vara så fatalistisk? Du verkar på förhand ha bestämt dig
    för att makteliten kommer vinna oavsett. Dessutom skriver du baklängeshistoria
    när du säger att ”om inte människorna inför absolut demokrati”
    Man kan inte införa absolut demokrati för att sen bli fri, man måste gå vägen dit.

    Internet är en decentraliserad värld och kanske ett digitalt exempel på anarkokapitalism där aktörer sammarbetar med varandra och släpper igenom varandras trafik. Vad som händer är att det här återverkar på den fysiska världen också i form av samhällsorganisation. Det handlar dock inte om att varken vara fatalistisk eller ha övertro på tekniken. Men vi ser att människor utvecklar ny teknik och försöker kringgå övervakning och kontroll. Vi kommer lyckas om vi agerar.
    Antigen genom att sprida information eller faktiskt bygga infrastrukturen för det.

    Ett enkelt sätt är att använda dom saker som finns tillgängliga och är under utveckling för att just undvika makten.. typ kryptovaluta (inga banker)
    Openbazaar (handelsplats) Tox (skype alternativ med privatliv som mål) Gnu/Linux stället för windows.. med mera.. Det handlar om vilka steg vi tar dit, och majoriteten behöver inte ens finnas med enligt parentos lag. Det här med ”dom tillåter aldrig det” är kanske sant, men en attityd av ”dom tillåter aldrig det” och sen brist på handling för att kringgå eller göra passivt uppror mot dessa maktmänniskor är direkt skadlig.

    Det bästa sättet att vinna spelet på är att inte spela det. (se redan idag ovanstående möjligheter och sprid dom till andra)

 • Artikeln är högst allvarlig och skrämmande faktiskt. Politiker hatar Internet och har alltid gjort det och de gör allt för att censurera det. Förr kunde politiker ljuga hur mycket de ville och ingen kunde granska det och det kom bara till allmänhetens kännedom om någon traditionell tidning tog upp det, vilket enbart bygger på tur att någon senfärdig journalist råkade komma ihåg vad politikern sade för några år sedan och det sammanfaller med att inga mord eller terrordåd har skett (och möjligen någon sprucken silocontutte) som konkurerar med politikerns lögn. Idag, blir lögnerna kända på några minuter.

  Det enda vi kan trösta oss med att det faktiskt finns en del människor som jobbar mot detta och det lär dyka upp parallell nätverk som är helt krypterade, så myndigheterna kommer i framtiden inte veta ett dugg om vad som studsar fram i etern och vilka som kommunicerar med varandra.

  Det som även polisen medger är att lagar om snokande driver en utveckling som gör att det blir ännu svårare för polisen att snoka på brottslingar. Summa. Det kommer bli svårare att övervaka kriminella, stoppa och beivra brott. Desto mer staten vill snoka desto svårare kommer den få att göra det. Just nu har staten bara ”happy hour” men baksmällan kommer sakta men säkert.

 • Kanske dags för ett nod till nod frivilligt upp och ihopkopplat privat mikrovågsnätverk, som agerar helt fristående ifrån internet.

 • Hur vore det att istället bygga Mesh networks, och faraday cages (faradays bur) runt teknologin så att inte USA och dom andra diktaturmakterna kan bomba sönder den fria infrastrukturen. Hur vore det att istället för att använda NSA infekterade hårddiskar (se länk) bygga eller sälja datorer som Rasberry PI, där barn och vuxna kan lära sig hur teknologin fungerar. Sist men inte minst, använd den nya blockchain / blockkedje teknologin som bitcoin bygger på för att göra allt från transaktioner till affärskontrakt.

  Se där, en fullständig ritning på en fri infrastruktur och jag ger iden gratis till alla fria entreprenörer. Det görs redan i viss skala men det borde göras mer. En framtidsmarknad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *