Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Veckan som förgick, vecka 6

kungenVecka 6 har äntligen gått till historien och Mises Sverige gör sin plikt och sammanfattar även denna vecka i Modärniteten.

Pyjamaskommunist på Aftonbladet hyllar övergången från ett auktoritärt till ett totalitärt statskick och kallar det befrielse. Business as usual på Aftonkommunisten. Den svenska vården ter sig dålig i jämförelse. Är det verkligen sant, och om så är fallet, vad innebär det då? Socialister har inte bara otur i Sovjet, Kuba eller Nordkorea m.fl., utan nu även i Venezuela. Dessutom mjölk-nyheter, kulturpersonligheter som uttalar sig om saker, i andras namn, som de tror att de har koll på, och en svensk imperialism på frammarsch.

Aftonbladet förnekar sig inte

Pyjamaskommunisten Åsa Linderborg, denna gigant kulturskribent som skrev att hon, till skillnad från nästan alla andra i hela världen, grät när muren föll, levererar nu ytterligare en klassiker på kultursidorna. I artikeln hyllar hon Röda Armén för den så kallade ”befrielsen” av tyska koncentrationsläger.

Fast vad slags befrielse handlade det egentligen om för de judar, polacker, slovaker och tyskar som hamnade bakom Sovjetunionens demarkationslinje? Eller för de miljontals kvinnor som systematiskt våldtogs av Röda Armén? Egentligen ersatte man endast ett auktoritärt statsskick med ett totalitärt statsskick, förstörde en hel kultur i Schlesien och Sudetlandet, fördrev miljontals människor på flykt och byggde upp nya fångläger för politiskt inopportuna.

Sovjetunionen befriade inte Polen och Östeuropa. Sovjetunionen ockuperade Polen och Östeuropa.

VARFÖR anses det inte inkonsekvent och hycklande att fördöma nationalsocialismen i ena andetaget och gulla med kommunismen i andra? Är det för att Hitler gick till val på att gasa judar medan Lenin och Stalin byggde upp Gulag för att hjälpa fattiga barnen?

Den sjuka vården i Sverige

Veckan som gick cirkulerade denna text på Internet. Den visar vad alla länder i Europa är allra sämst på. Nu tror kanske folk i gemen att Sverige måste vara allra sämst på rättvisa, att vi är ett land där det råder massiv diskriminering och där alla svenska män är talibaner.

Om det är så eller inte låter vi vara osagt, men långt under alla dessa finner vi att Sverige har minst antal sjukhussängar per capita. Det är en uppgift man kan ta på två sätt. Å ena sidan skulle det kunna vara en indikation på att sjukvården faktiskt vårdar och botar folk på löpande band, och således inte behöver fler sjukhussängar. Det vore i så fall jättebra. Tyvärr har det inget med verkligheten att göra, något som de flesta som har haft något med vården att göra redan vet. Vi måste alltså fortsätta till ”å andra sidan”, det vill säga det faktum att det råder långa köer inom vården.

Så vad går alla våra skattepengar till egentligen? De är ju tänkta att gå till den bästa vårdskolaomsorgen i hela världen. Men uppenbarligen går de vare sig till vård eller omsorg. Jaha? Ja då återstår väl skolan då? Ja, så måste det vara. Och den måste ju verkligen vara fantastisk, så mycket pengar som slösas spenderas. Fast, frågan då blir ju varför vår youtoube-skolminister Piggelin lovade att ”fixa” den inom 100 dagar. Att man lovar att ”fixa” något brukar oftast implicera att saken i fråga är… trasig? Så vad kan han möjligtvis vilja göra med skolan. Han kanske vill göra den jättesuperduperbra? Ja så måste det vara, skolan kan aldrig bli för bra. Bä-äh.

På Venezuela-fronten inget nytt

Socialismen i Venezuela fortsätter en gammal tradition, det vill säga, att ha otur. Denna gång rör oturen köer till butiker. Det kommer så klart inte som en nyhet för någon som är lite bekant med historien, ja till och med de som har gått i världens bästa skola har hört talas om att köer och brist på basvaror är vanliga inslag i socialistiska regimer. Givetvis har det enbart med otur att göra. Alltid.

Redan förra året hade man problem med att folk köpte för mycket varor i butikerna så hyllorna tömdes. Då beslutade man att införa obligatorisk fingeravtryckstagning för att modifiera detta asociala beteende.

Men när man fick ordning på detta problem (vilket vi måste förmoda) dyker genast andra upp. Alla elaka kapitalister som saboterar sina butiker för att irritera folket till att konspirera mot president Maduro. För en vecka sedan blev situationen ohållbar, men presidenten är en handlingens man:

– Vi upptäckte att en känd butikskedja konspirerade och irriterade folket. Ägarna har gripits för att ha provocerat människor, säger Maduro.

Om det visar sig fungera skulle man kanske kunna ta detta förslag till Sverige, och gripa de sjukhusadministratörer, läkare, sjuksystrar och vårdpolitiker som skapar vårdköerna för att irritera folket?

Ett par dagar senare gick man till ännu mera handling och staten tog helt sonika över 40 stora varuhus.

Kontrollen av Dia Dia-varuhusen togs av landets militära styrkor i vad regeringen kallar ett ”tillfälligt” övertagande.

Regeringsföreträdare hävdar att de kämpar mot vad de kallar ”giriga kapitalister”, som i samarbete med USA:s president Barack Obama och Venezuelas inhemska opposition försöker skada landets vänsterregering genom att skapa brist på förnödenheter som matolja, blöjor, socker och toalettpapper.

När vi fängslat dem som orsakar vårdköerna kan vi enligt Venezuelanskt exempel låta det offentliga ta över vården så att köerna försvinner.

Malmö stad vill bara anlita företag som går med förlust

Finns det någon mer svagsint stadsledning i Sverige än i Malmö?

Malmö stad har låtit Sveriges kommuner och landsting, SKL, titta på om det skulle vara förenligt med EU-regler att ställa etiska krav i upphandlingar.

Kommunen vill kunna undanta leverantörer som drivs i vinstsyfte, har sin bas i skatteparadis eller som saknar kollektivavtal.

Skall det nu anses oetiskt att driva verksamhet i vinstsyfte? IDIOTER!

Förlåt, vi försöker hålla oss lugna här inne, men ibland så kan man inte hålla tillbaka… IDIOTER!

Om man har problem med att vinst från skattefinansierad verksamhet flyttas till ”skatteparadis” så finns det två enkla lösningar: (1) Låt bli att skattefinansiera verksamheten så folk får betala själva och pressa ner priser och vinst i vanlig ordning, eller (2) Sänk skatten så det blir mindre intressant att flytta vinsten.

Danmark visar vägen mot negativ ränta

Nyligen släppte Schweiziska centralbanken )SNB) Francens koppling till Euron och effekten på växelkursen blev som när en stålfjäder fjongar iväg. SNB släppte kopplingen inför den massiva accelerationen i penningtryckarprogram som ECB tänker företa sig. För att hålla en växelkurspeg måste man trycka pengar i samma takt som den man peggar sig emot och SNB hade redan mångfaldigat sin penningmängd men nu hade man fått nog.

Danmarks Nationalbank har däremot inte fått nog. De vill vara med och printa, printa, printa tillsammans med ECB för att låsa sin växelkurs mot Euron.

Effective from 6 February 2015, Danmarks Nationalbank’s interest rate on certificates of deposit is reduced by 0.25 percentage points to -0.75 per cent. The lending rate, the discount rate and the current account rate remain unchanged at 0.05 per cent, 0.0 per cent and 0.0 per cent, respectively.

”The fixed exchange rate policy is an indispensable element of economic policy in Denmark – and has been so since 1982. Danmarks Nationalbank has the necessary instruments to defend the fixed exchange rate policy for as long as it takes”, says Lars Rohde.

Danmark är de facto med i Euro-zonen även om de inte är med de jure.

IDIOTER!

Veckans pris

Att Sverige långsamt förvandlas till ett dårhus vet ju alla. Om vi delade ut ett Veckans dårhuspris skulle denna veckas pris gå till… (trumvirvel)…

Sölvesborg får drygt en miljon kronor av Boverket – för att skapa en park anpassad för och utformad av tjejer.

Det är den asfalterade ytan intill aktivitetshuset Skofabriken som med hjälp av Boverkets pengar nu ska förvandlas till en särskild tjejpark, en så kallad ”equal park”. Boverket delar ut drygt en miljon kronor till projektet.

– Vi är jätteglada för pengarna och kan nu sätta igång med att projektera och upphandla parken som jag hoppas kan stå klar senare i år. Asfalt känns så maskulint och det är bra att vi ersätter den med växtlighet och möjlighet till aktiviteter, säger kommunalrådet Heléne Björklund (S).

Grattis till equal-parken.

Equal-park… Smaka på ordet. Vi är ju lite allmänt känsliga för dåligt språkbruk här på redaktionen. Vi skulle i den andan uppskatta om folk kunde sluta använda ordet TJEJER på människor av honkön över 30 år. Duger inte ordet KVINNOR? Är människor idag rädda för att vara vuxna?

Se här, till och med i officiella sammanhang:

”Överlag så är just tjejer och unga kvinnor underrepresenterade i så gott som alla sammanhang som handlar om stadsplanering – något vi verkligen vill ändra på.”, skriver Sölvesborgs kommun i sin ansökan till Boverket.

Mer mjölk!

Veckans mjölknytt — och det är ingen mjölkattack den här gången: Vi tror visserligen sällan på partsinlagor, och att LRF vill att folk skall dricka mer mjölk är kanske inte så förvånande. Å andra sidan – staten skulle ju lämpligen hålla sig ifrån kostråd överhuvudtaget, och låt folk dricka, eller inte dricka mjölk bäst de vill. Även opastöriserad sådan. Vi rekommenderar inte att man håller på och förbjuder saker åt höger och vänster, men skall man absolut hålla på så känns opastöriserad mjölk som ett ganska efterblivet ställe att börja på.

Nåväl, varför hade staten nu då ändrat kostråden och minskat rekommenderad dos mjölk? Ko-pruttar. Yepp. Ko-pruttar. Metan är en ”aggressiv klimatgas”. Vi har ett förslag på en lösning som kan göra alla glada : Skicka ut alla byråkrater för att sätta eld på koskiten. På det sättet så får byråkraterna en sysselsättning som passar deras kompetens, folk får dricka sin mjölk, bönderna får ha sina kor och vi vanliga dödliga kan skratta och konstatera att staten som vanligt sysslar med skit.

Den svenska imperialismen

I ett radikalt tillbaka-kast ger sig nu Sverige tillbaka till kolonial-tiden och förbereder sig för att kolonisera Etiopien. Preliminära förband av elit-byråkrater har skickats ut under avancerad täckmantel. Det råder dock inget tvivel om vad syftet är – det imperialistiska Sverige har för avsikt att infiltrera Etiopien och stjäla all deras arbetskraft, och därefter lämna landet utblottat och på svältgränsen. Vi anser att detta är ett oacceptabelt beteende från Sveriges sida och kräver att svenska staten omedelbart upphör med denna typ av expansiv utrikespolitik.

Detta ständiga ”VI”

Vi noterar till slut att Henrik Schyffert, i ett väldelat inlägg på ansiktsboken har kommit fram till att ”vi har råd”. Eftersom vi misstänker att Schyffert hör till de mer välbeställda i samhället så kommer han SJÄLVKLART efter ett sådant uttalande att leda vägen och frivilligt öka sina skatteinbetalningar. För du är väl en av ”oss”, Schyffert, och inte en av ”dom”? ”Dom” läskiga människorna som vill välja själva vad de gör med sina pengar, och hur de fördelar sin välgörenhet?  Din godhet skulle väl knappast utsätta sig för ett ifrågasättande för ett så simpelt pris som lite pengar? Vi är övertygad om att du klarar av att smyga undan så mycket så du fortfarande aldrig behöver lida de värsta konsekvenserna av statliga misslyckanden.

Slutkläm

Kom nu ihåg att det mytologiska ”vi” är ett fantasifoster man inte skall fästa någon uppmärksamhet vid. ”Vi” är de frivilliga gemenskaper man bildar med sina medmänniskor, och det man skapar med hjälp av dem. Gör något med din granne, vän, släkt, eller familj, och glöm mediapladdret från Schyffert & Co. På återseende nästa vecka.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

12 kommentarer till ”Veckan som förgick, vecka 6

 • Nu har jag redan läst om alla ovannämnda nyheter när de varit aktuella under den gångna veckan, men det är sannerligen inte bra för blodtrycket att läsa dem igen i så här tät följd. Det är lavett efter lavett efter lavett…

  • @kim : Meningen är att man skall garvar lite åt det 🙂 Det kan kännas som rätt mörk humor stundtals, men det är nog bättre än att gråta åt det.

   Den moderna världen är en intellektuell förolämpning, så det enklaste är naturligtvis att bara bestämma sig för att bli en riktig idiot. Själv har jag inte riktigt lyckats med det ännu, men det skulle sannolikt vara bra för sinnesfriden.

 • I veckan som förgick tycker jag rubriken jag så på någon kvällsblaskas löpsedel att Alice Bah Kunke typ skälde ut prinsessan Madeleine med någon kommentar att Madeleine minsann hade en stor påse skattepengar. Ja, något sådant var det.

  Fyra tankar om det:

  1. Undrar vad Alice Bah Kunke får sin lön ifrån?
  2. Undrar vem av de som gör mest nytta för skattepengarna eller mest skada?
  3. Skulle de omvandla kungahuset till en privat verksamhet så skulle jag gladeligen sponsra det.
  4. Slapp jag betala pengar till Alice Bah Kunke skulle jag bli jätteglad.

  En tanke till: När kan vi ersätta riksdagsledamöterna med pilkastning? Funkar det på börsen borde de funka i riksdagen. I alla fall borde det vara värt att testa.

  • Ack, att vi missade denna artikel! Tack för att du uppmärsammade den Göran. Givetvis hör den hemma i Veckan.

   Håller fullständigt med dig i dina tankar. Det är oerhört komiskt att se en skatteparasit kritisera en annan skatteparasit. Dessutom gör ju den kritiserande skatteparasiten (Bah) betydligt mer skada än den kritiserade skatteparasiten (Prinsessan Madeleine).

   Ang. pilkastningsförslaget ämnar jag att helt missa tavlan.

   • Om man har tillräcklig små tavlor eller långt avstånd till dem missar alla pilar dem förhoppningsvis.

    Det enda jag vill visa på är att om varje medborgare i Sverige fick tio saker att föreslå och skev upp var och en på en lapp som sedan hängdes upp i riksdagen. Sedan kastar riksdagsledamöterna pil mot denna tavla där alla lappar sitter och sedan genomför man de tio förslag som fått mest träffar, så skulle det varken bli bättre eller sämre än de val som görs idag på inbillade intellektuella och rationella beslut.

    Kanske SD då skulle få sitt hunddagis i riksdagen som de föreslagit.

  • @ Göran

   Det handlar inte om att omvandla offentlig verksamhet till privat bara för att det ska vara privat. Tanken måste vara att näringslivet ska tillföra sitt tänkande till kärnan av verksamheten. Om vi kan få mer av näringsliv i skola och domstolar kan vi kanske en dag ersätta tvingande lagar mot frivilliga avtal.

   Precis som man i ett köpcentrum där flera olika slags butiker finns inom samma tak, en galleria, frivilligt underkastar sig vissa avtalsklausuler skulle aktörer frivilligt kunna åta sig att leva upp till vissa rättvisekrav och ekologiska krav samt att slita tvister mellan köpmän, leverantörer och kunder.

   Det ligger i köpmännens intresse att få behålla sina kunder. Kan rättsskipningen få mer av privata aktörer kommer rätten närmare verkligheten och vi får förhoppningsvis mindre av orätt som förtrycker medborgare. Det blir mer verskstad.

  • @Jörgen : Självklart var nazismen totalitär. Sovjet befriade människor från koncentrationsläger. Efter att ha gjort det fortsatte man att göra samma saker som den förra totalitära regimen gjort.

   Så visst var det en befrielse, av dem som släpptes ut. Och ett fängslande av dem som knuffades in. Om man vill hylla Röda Armén så får man därefter också förklara vad de gjorde efteråt. Om man är intellektuellt ärlig, d.v.s.

   • Finns det något som är en stor mörk fläck i den historia vi läser i skolan så är det typ vad som hände i Europa mellan 1945 och 1950 och då syftar jag på dess invånare.

    Stalin ansåg att alla ryssar som dog i kriget skulle ersättas av slavarbetare från Tyskland vilket han gjorde allt för att verkställa. Många som fick åka boskapsvagnar till Ryssland och vandra många mil i dåliga kläder till arbetsläger. De flesta som jobbade i dessa läger lämnade dem aldrig förutom i en kista.

 • Ang. Venezuela. Jag försvarar inte socialism, men att det går så dåligt för Venezuela beror minst lika mycket på att de straffas ekonomiskt av USA för att de inte vill(e) handla med dollar?
  Hur alternativa ekonomier skulle fungera utan finansiella straff, där psykopaterna bestämmer agendan på hur världshandeln ska få fungera, är det ju svårt att sia om. Fri marknad och frivilliga bidrag till den lokala gemenskapen tycker jag skulle vara ett alternativ.

  • @Linda : Visst finns det länder som lidit av handelsembargon, men i fallet Venezuela är nog den ekonomiska kollapsen till största del orsakad av den Venezuelanska regimen.

   Men självklart är fri handel det man bör argumentera för. Till och med med diktaturer, av den enkla anledningen att handel leder till ökad frihet, även om ett land är under politiskt förtryck.

 • ”Kommunen vill kunna undanta leverantörer som drivs i vinstsyfte”

  Idiotin i detta uttalande kan inte understrykas nog. Väldigt tidigt i Human Action beskriver Ludwig von Mises vinst respektive förlust där vinst beskrivs som att skillnaden mellan det nya tillståndet och det gamla är större än kostnaden för att nå dit. Förlust då givetvis det omvända.

  Om vi bortser från entreprenörsvinster för ett ögonblick för att kunna tolka huvudpoängen i det Malmö stad säger så ska vi kontinuerligt förbruka mer resurser för att nå nya tillstånd än den förändring vi upplever maximalt hade motiverarat.

  Detta är raka vägen till fattigdomshelvetet.

  Förlust är marknades sätt att berätta för dig att du borde sluta göra det du håller på med då dina medmänniskor skulle uppskatta resurna du förbrukar mer innan du använder dem.

  Ingen kan hindra dig från att göra som du vill med dina ägodelar så om du vill göra något med förlust fram tills den dagen dina resurser tar slut så står det dig fritt, men i fallet med Malmö stad så vill man först stjäla resurser från människor så att de inte kan förbättra sina liv för att sedan använda dem på ett sätt som marknaden berättar är idiotiskt.

  Det blir dubbelidiotiskt.

  Danmark är för övrigt ännu ett kapitel i fullständig idioti med sina negativa räntor, där sparare berövas pengar för att samtidigt ge pengar till belånade husägare. Förvisso bara på vissa typer av konton och bindningstider än, men det kommer nog mer innan idiotin till slut tvingas upphöra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *