Veckan som förgick: vecka 49

Vi får nöjet att lägga ännu  en vecka till historien. Må den hållas salig i åminnelse och aldrig återuppstå. Veckan har bjudit på löftet om ännu en valrörelse där vi får nya möjligheter att driva med pöbelväldet, det som i lågstadiet kallas demokrati. SD har av Sveriges mest fascistiska parti blivit utnämnda till vapenbröder under nyfascistisk fana. Jakten på den icke-existerande svenska kulturen har dragit igång igen, den som vi tydligen inte kan ha studerat från mellanstadiet och uppåt. Jakten på en av världens farligaste näthatare har däremot framgångsrikt avslutats. Vi gratulerar slutligen Hörselskadades Riksförbund till en välförtjänt lobbyseger.

Mycket nöje!

Supervalåret blev till Superdupervalår!

OBS! Bilden är ett montage.
OBS! Bilden är ett montage.

Inte bara två val inom loppet av ett år, utan TRE! Det kan knappast ha undgått någon att den nyligen valda Löfvén-regeringen bittert lovat att utlysa ett extra val. Orsaken är som bekant att partiet-som-ingen-vill-nämna-vid-namn inte gjorde som regeringen ville, utan använde de demokratiska reglerna på ett odemokratiskt sätt till sin egen fördel och fällde den sittande regeringens budget genom att rösta på blåa lagets budget istället för sin egen. Då vill statsministern inte längre va mé. Resultatet blev inte enbart att statsministern lovat att avgå, utan han upplöste i sin iver hela riksdagen eftersom folket som bär skulden för valresultatet samtidigt inte stod bakom det, eller något.

Demokrati är så knepigt.

Löfven-regeringen blev för övrigt den mest kortlivade regeringen i svensk historia, vilket är lika förväntat som det är sorgligt. Under sina 2 månader vid makten har de inte lyckats utföra något, skämt ut sig både nationellt och internationellt, varit en outsinlig källa till lyteskomik, och gjort mer för att elda på politikerföraktet än den störste optimist kunde tro var möjligt. Vi kommer innerligt sakna dem.

Hur som helst kom man omgående fram till en blocköverskridande överenskommelse, som ska gå ut på att förhindra partiet-som-ingen-vill-nämna från att göra samma sak efter det kommande omvalet. Omval var det ja, vid det här laget vet ju alla vad en valrörelse betyder: SM i godhet och partiet-som-ingen-vill-nämna-hatande. Mycket riktigt rullade man fram propagandamaskinen igen, och den var fortfarande varm efter de två senaste valen. Partiet-som-ingen-vill-nämna-ledaren Karlsson ”citerade en krigsdikt”, vilket är ytterligare bevis på att han är dödsrasistfascistnazist! Han var säkert med i SS eller Gestapo i ett tidigare liv. Varför inte fråga framtidsministern? Hon har kanske insikt i frågan.

Tack och lov finns det folk i Sverige som fortfarande går på toaletten, och som således inte är så oerhört skitnödiga, samt vars logicentrum inte kortsluts så fort partiet-som-ingen-vill-nämna kommer på tal.

Vissa nöjer sig dock inte med att insinuera med hjälp av dikter, utan de går rakt ut och kallar partiet nyfascistiskt. Det är ett uttalande som kanske stämmer, men det är samtidigt något man kan säga om alla svenska partier samt den så kallade svenska modellen med ett nära samarbete mellan stat och näringsliv, vilket är själva definitionen på ekonomisk fascism. Lite självreflektion hade varit klädsamt.

Och räcker det inte med att kalla partiet nyfascistiskt för att skrämma befolkning till godhet får man se till att åkalla något annat hemskt. Daniel Suhonen, den politiske strategen som låg bakom Juholts… ehm… fall?… gick sedermera ut och jämställde partiet-som-ingen-vill-nämna med den Islamska Staten (IS). Tydligen är det en lämplig liknelse eftersom partiet-som-ingen-vill-nämna utmanar — precis som IS! Som bekant är det värsta man kan göra att utmana den politiska eliten. Alltså är partiet-som-ingen-vill-nämna och IS ”en tändsticka gjord i himlen”.

Vad Mona Sahlin (jämför här) tycker om denna liknelse är oklart, men hon vill i alla fall skapa en Rädda Barnen-liknande telefonlinje för återfalls-terrorister Kanske kommer hon, i all sin upplysta godhet, att upprätta en liknande telefonlinje för avhoppande partiet-som-ingen-vill-nämna-anhängare, va? Va? Va?

Nåväl, även om Löfven-regeringens fantastiska komik är över för den här gången, har vi en valrörelse med ännu mer skitnödighet och godhetstävlan att se fram emot. Förhoppningsvis blir den parlamentariska situationen minst lika kaotisk som tidigare, och ännu mindre kompetent personal tar över. Det värsta som kan hända är trots allt att en handlingskraftig regering tar över. Det får framtiden utvisa. Jag har i alla fall tillförsikt.

Kom ihåg att cirkusen avnjuts bäst från läktaren. När man frigjort sig från vanföreställningen att partipolitik kan bygga ett bättre samhälle blir man kapabel att se det för den sprakande freak show som det är.

Vi vill slutligen passa på att tacka partiet-som-ingen-vill-nämna för att ha bidragit med absolut mest politisk humor den här veckan.

Världens enda land utan kultur

Lyckligtvis har vi glada flickor och pojkar krönikörer, till exempel Nina Åkesson på Metro, som kommer få alla att sluta rösta på SD genom att återigen förklara att det inte finns någon svensk kultur.

Sen har vi kulturproblemet, som många har varit inne på i och med SDs ivriga vilja att bevara ”traditionell svensk kultur”. Det finns nämligen inte någon ”traditionell svensk kultur”. Kultur i alla dess uttrycksformer, från mat till musik till språk till kläder, ändras hela tiden. (…)

Vi i Sverige behöver mer kulturell blandning och mer nyfikenhet.

Ä det 2011 igen? Eller 2012? Eller har vi inte haft den här debatten tvåhundrafemtio gånger redan?  Vilka är ”vi”? Och hur vet ”vi” vad ”vi” behöver mer av? Och hur kan man blanda något som inte finns? En av hennes läsare hjälper henne lite i kommentarfälten och förklaras vad som brukar räknas som svensk kultur. Sverige är för övrigt redan mångkulturellt med tanke på de många olika landsändar som tvingats ihop under samma härskare.

Svensk kultur är Strindberg, Heidenstam, Fröding, Böök. Det är Carl Larsson och Dardel. Det är Stenhammar och Wilhelm Petterson-Berger. Det är skogen om våren, regnet mot markisen om midsommar. Det är lukten av saltvatten på solbränd hud ute i havsbandet på västkusten. Det är ett pass på älgjakten, limpsmörgås med stekt ägg och kaffe i termosen. Det är Bellman och Taube och alla kring bordet sjunger med. Det är sill och potatis, kräftor och falukorv. Det är ett hederligt handslag, ett hållet ord. Det är att ta saker i tur och ordning, att göra rätt för sig. Det är att hjälpa sina grannar och hålla ihop i arbetslaget. Att komma i tid, att göra sitt. Det är att höja ett spetsigt glas, se sin kamrat djupt i ögonen, säga ”skål”, knycka bak huvudet med en snärt och skicka ner en iskall tapp av OP eller Skåne i halsen. Det är vinterbad och bastu. Det är den där hinnan av svagt grönt på träden just i lövsprickningen. Det är en sväng med ekan på sjön, sätta nät eller pilka torsk. Frösöblomster, Änglamark, Kostervals och Östermalm. Det är Högvakten och Slottet och ”Stolta Stad!”. Det är en sväng på snöskotern utanför Pajala och en plankstek på Mommas i Kiruna.

Det är Pär Lagerqvist, Sven Stolpe, Elsa Beskow, Herbert Tingsten, Rune Moberg, Carl-Johan Vallgren och Selma Lagerlöf. Det är bandy på uterink och fotbollsmatch på Stadion. Det är Wasaskeppet, Riddarholmen och Gamla Stan där stormaktstidens grundstenar fortfarande syns. Det är en järnåldersgrav i Skåne och dalkarlarnas kyrkorodd. Det är Botaniska Trädgården och Feskekörka och käka gott i Göteborg. Valborgsmässoafton med bål och sång.

Jaja, vi påminner om att våra idoler Statens Ovänner har gjort en serie om detta. Vi hoppas innerligt på ett par svidande syrliga om Våra Stora Ledares senaste påhitt.

Näthat, näthat, mera näthat

En varning är på sin plats. Alla våra läsare som regelbundet läser vårt näthat bör ta sig i akt. Överste Trolljägare i TV3, Robert Aschberg, meddelar att Norra Europas värsta näthatare är nu gripen. Därför kan DU vara näste man på listan (kvinnor näthatar aldrig). Näthat är ett mycket grovt brott i dagens Sverige, antagligen mycket värre än att som Aschbergs farfar, Olof Aschberg alias Den Röde Bankiren, bedriva häleri med guld och konst som bolsjevikerna stal i Ryssland och sälja över världen och hjälpa till att finansiera kommunistisk revolution och massmord.

Enligt TV3-programmet Trolljägarna, som granskar näthatare, är näthat mannens huvudsysselsättning. Mannen har ingen anställning och håller igång ungefär 100 bloggar samtidigt.

Tänk, man kan tydligen jobba med näthat på heltid! Finns det kurser också? Tänk vilka fantastiska tider vi lever i.

Näthataren var inte helt lätt att hitta eftersom han uppgett en knepig adress.

Han står skriven på Bondeska palatset på Riddarhustorget i Stockholm, säte för Högsta domstolen, men villan utanför Landskrona antas vara hans verkliga bostad.

Man gör tydligen det grova antagandet att mannen inte bor i Högsta domstolens lokaler.

PK-elitens henliga plan avslöjad

Det är svårt att vara sarkastisk i en tid som är så absurd som Modärniteten. Man kan inte avgöra om personen ifråga är seriös eller inte. T.ex. så beskriver denna (ett par år gamla) krönika ett scenarium som vi faktiskt inte ser som helt osannolikt. Men det var visst sarkasm? Eller var det en stridsplan från pk-eliten? Vi vet inte.

På nöjesfronten

Senaste lobbyrörelse att vinna en seger är hörselskadades riksförbund. Det blir lag på att all film MÅSTE textas, även svenska. Vissa av oss glädjer oss att det nu finns ännu en anledning till att låta bli att se svensk film (som ändå är en orgie i statligt stöd), men samtidigt ger det oss ett tillfälle att ta på oss rollen som ondskefulla, brutalistiska libertarianer som inte bara hatar vägar och fattiga människor, utan även handikappade och döva.

I en fri(sk) värld skulle biografer rimligen själva borde få avgöra om de vill visa textat eller inte. Det går säkert att anordna textade visningar av film för hörselskadade, och otextade för övriga som vill slippa se vad något blockmongo på det statliga textningsinstitutet har kokat ihop.

Ha en härlig vecka!

Kom ihåg att skratta mycket, det förlänger livet. Dessutom blir staten nervös när människor har roligt eftersom den saknar humor.

Dela för frihetens skull

18 reaktioner på ”Veckan som förgick: vecka 49”

 1. Profilbild
  Joakim Tärnström

  Glöm inte heller ledaren för Operapartiet, Malena Ernmans insatser för att bidra till underhållningen under veckan. Samtidigt ökar SD i Metros senaste opinionsmätning. Fantastisk show vi bjuds på och allt är betalt av staten.

 2. Profilbild

  Jag lär nog näst intill aldrig gå på bio och se en svensk film som är textad.

  Det blir lite löjligt när många utländska barnfilmer dubbas till svenska och sedan ska textas också. Dessutom, filmer för barn som inte ens kan läsa. Ja, nu lär Svenska Filminstitutet behöva ansöka om mer pengar till sina bidragsfilmer.

  1. Profilbild

   Inte för att jag gick på bio tidigare, men detta gör ju inte bio mer attraktivt… Låter ju helt vansinnigt. Vad arg jag är nu…

  1. Profilbild

   SD kommer öka kraftigt efter att S svikit alla löften till pensionärerna om sänkta skatter etc och visat sig ha precis samma inställning till invandringen som ”Alliansen”.

   Det är ändå mycket märkligt att de utlyst extravalet med tanke på att båda blocken mycket väl förstår att de enbart kan minska i inflytande med det. Kanske är förhoppningen att man ska tappa så många väljare att man kan lämna över ”ansvarstagandet” för de missnöjda SDarna till Alliansen istället?

  2. Profilbild

   Ja, så är det nog. När SD inte ens tappar efter idiotiska och white-trashiga fylleslag bland sina egna större namn (jag tänker på järnrörsskandalen) så är det nog ingen större risk att de tappar pga påhopp i form av barnsliga halvsanningar från ett f.d ”statsbärande” parti som permanent verkar ha tappat det där riktigt starka förtroendet hos befolkningen.

   Jag är inte säker på att sossarna någonsin kommer att hämta sig från alla dessa år där de representerats av tre av Sveriges mest tragikomiska politiker genom tiderna.

 3. Profilbild

  Tack för den roliga krönikan, spot on, precis vad man behövde läsa. 😀 Och när man inte trodde att galningarna som styr över oss kunde bli mer galna så gör Reinfeldt ett gästspel från var nu han har gömt sig och förkunnar att massinvandringen måste fortgå eftersom han ser en massa tomma fält när han flyger. Han drömmer väl om stora mysiga tältläger på dem antar jag. Orkar snart inte mer alltså…

  1. Profilbild

   Sett till Sveriges area har Sverige inga problem att hysa en massa folk. Ett par till nya stora städer kan vi nog anlägga. Vi behöver bara bygga lite extra många vindkraftverk så löser det sig nog.

   Sverige area räcker dock bara till att försörja 7-8 miljoner människor om vi vill vara självförsörjande på livsmedel. Just har jag för mig att produktionen ligger på sisådär 3 miljoner människor. Sverige är känsligt för störningar i importen av mat.

   Ett annat problem är att de nya jobb som skapas i Sverige verkar vara mest tjänstejobb och de är beroende av hur hur många industrijobb som finns och de minskar. Våra nya landsmän måste tillföra industrijobb för annars kommer matematiken aldrig att gå ihop.

   Så lilla Reinfeldt, vad gjorde du under 8 år för att antalet industrijobb skulle öka i Sverige? Jag har lyft på vartenda matta och inte hittat något du lämnat efter dig.

 4. Profilbild
  Joakim Tärnström

  Vi har nära nog 20 procent soffliggare och snart 20 procent sverigedemokrater. Ungefär 40 procent av landets röstberättigade medborgare som saknar inflytande över den förda politiken. Hur tänker det politiska etablissemanget?

 5. Profilbild

  Lite lustigt det här tjatande om att väljarna ska bestämma eller visa vad de vill. Hur bildas en regering? Med vilka pajaser som helst. Har svenska folket när de gick och röstade tänkt sig att de skulle få superhjälten Alice Bah, islamisten Mehmet Kaplan, reinkarnerad Kristina Persson och slavägarförespråkande Gabriel-Wikstrom som styrande av landet? Jag tror inte det.

 6. Profilbild

  Jag tycker veckan har varit fullspäckad med prat om ”utsträckta händer”. Man får intrycket av att de viftar med de där händerna kors och tvärs.

 7. Profilbild
  Simon Månskiöld

  Till Ninas försvar måste jag säga att jag allt tycker att hon blir lite missförstådd. Hon är ju EMOT fåneriet kulturell appropiering, om än att hon uttrycker sig så försiktigt att hennes kritik blir urvattnad. Hennes poäng är att begreppet ”svenskhet” är ett försök till förenkling på en redan existerande mångfaldskultur som ryms inom etniciteten svenskar. Det finns inte en svenskhet utan flera. Liksom i alla andra etniciteter finns massvis av blandkultur. Vi behöver inte vara så himla nervösa om vi gillar hiphop eller tacos liksom. Vilket jag tycker låter vettigt.

  Hade hon uttryckt sig skarpare hade nog färre blivit upprörda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *