Nattvandrarstaten ger ansvaret tillbaka

Ett hot mot staten?
Ett hot mot staten?

Är ”nattvandrarstaten” [1] vår framtid? Sannolikt, då staten allt mindre förmår leverera vad den lovat. Skattetrycket lär dock bestå, för att förse nomenklaturan och statsbidragsdiare med sitt uppehälle.  Vi kommer, precis som kunnat förutspås ända sedan Mises bevisade att socialism är en ekonomisk omöjlighet, få allt mindre tillbaka för allt mer skattepengar. Tids nog kommer folket vägra, men det är en bra bit kvar tills dess.

Ur en libertariansk synvinkel är det dock i slutändan positivt, då civilsamhället kommer återta ansvaret det en gång hade. Vanliga människor kommer återigen ta ansvar för samhället, individuellt och i grupp. Politiker kommer ses för vad de är – charlataner och ekonomiska parasiter. I glesbygd är detta redan på gång, då kommunala och statliga resurser inte finns tillgängliga utanför större orter.

Värt att notera inför framtiden : Ordet ”medborgargarde” har oförskämt dåligt rykte, något som makten självklart har sett till. Att fria individer skulle ta ansvar för samhällets trygghet är ett hot mot rådande politisk ordning, och måste svartmålas. Det kommer dock inte förhindra människor länge till.

Särskilt inte i glesbyden.

http://www.sydsvenskan.se/skane/medborgargarde-skyddar-byns-butik/


[1] http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/08/11/motsatsen-till-nattvaktarstaten/

Dela för frihetens skull

2 reaktioner på ”Nattvandrarstaten ger ansvaret tillbaka”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *