Veckan som förgick: Vecka 45

Vi sammanfattar ännu en vecka. Regeringen fortsätter att leverera. Utbildningsministern tar ställning mot hatet, och kulturminister infantiliserar kulturen genom att läsa barnböcker för rödvinsdruckna folkrepresentanter. Vi drömmer oss även tillbaka till den gamla goda tiden då det röda laget styrdes av en buskismustasch.

Disneydays: Oredigerat

alice-1Dessa veckosammanfattningar har ju som bekant som mål att narras med det så kallade nyhetsflödet, och särskilt det är relaterat till det man kallar ”makten”. Då och då dyker det dock upp nyheter där det enda vi behöver göra är att återge, ord för ord, det som redan skrivits på annat håll, som här från DI.se:

Kulturministern bjöd på ost och vin när kulturutskottet samlades. Sedan blev det barnkultur för hela slanten, enligt Expressen.

Efter att ha svarat på vilken superkraft de vill ha fick ledamöterna lyssna när Alice Bah Kuhnke läste högt ur boken ”Superkrafter: Från osynlig till supersmart”.

Som avslutning arrangerades en frågesport om Pippi Långstrump. Vinnaren får en lunch med kulturministern.

”Det var väldigt märkligt, alltihop”,säger en riksdagsledamot till Expressen.

I ärlighetens namn finns det faktiskt inte mycket mer att narras med här, förutom en stilla fundering om frågesporten var ”hypotetisk” (vilket Alice Bah verkar ha svårigheter att förstå innebörden av) och inkluderade frågor om Pippi Långstrumps pappa och hans ”yrke”. Som vi alla vet var Pippis pappa en folkvald ledare på en ö i Söderhavet, och hen har ALLTID varit en folkvald ledare på en ö i Söderhavet.

I övriga regimnyheter har utbildningsminister Piggelin Fridolin stuckit ut hakan och manifesterat mot så kallat näthat. Mycket modigt, må jag säga, men kanske inte så konstigt i och med att utbildningsministern själv har utsatts för näthat, ”främst på Twitter”. Kampanjen heter No Hate. Ett råd till dig, Frippe, och för den delen alla andra parasiter och politiker (fast jag upprepar mig): den dagen ni inte längre tvingar andra att försörja er, är den dagen då ni ej längre förtjänar förakt.

#MotStatenFörMänniskan

Vi som saknar Håkan

juholt1redFör ett par veckor sedan noterade vi, i samband med ”Den stora boken om den socialdemokratiska kuppen”, att Håkan Juholt är en närmast idealisk politiker, då han på ett så tydligt sätt visar nivån på verksamheten hos vår kära fixar-elit. Håkan gör oss inte besviken denna vecka heller, när han levererar en hälsning som är …… förvirrad? sarkastisk? intellektuellt utmanad? …..vi är inte riktigt säkra. För att summera så är det Håkan, framför en staty av en kvinnokropp, som iklädd huvtröja förklarar att han är glad att en före detta kollega försvinner från politiken. Plus ett par Elvis-citat. Vi är hänförda. Det är inte riktigt lika dråpligt som  när Birgit Friggebo skall sjunga ”We shall overcome” i Rinkeby. Men nästan. Vi tackar Håkan för ett intensivt arbete för att avlegitimera den politiska makten.

Håkan, kom tillbaka! När det blir nyval har du ett perfekt tillfälle att sätta igång nästa kampanj!

För lite mångfald bland enfalden på Sveriges Radio

Somliga av oss tycker det är extra roligt att se på när svinhugg går igen. ALLA vet att Sveriges största problem är brist på mångfald. Men när en vit, medelålders kvinna på Sveriges Radio påpekar att även SR lider akut brist på mångfald går hon för långt. Kollegerna blir arga och kommer med orimligheter som att på radion är faktiskt kompetens viktigare än mångfald.

”För egen del avvisar jag helt kritiken med att Jag har för fan jobbat mig till att bli korre”, skriver utrikesreportern Alice Petrén.

Och den här

Avgående utrikeschefen Per Eurenius fick kritik i [diskussions]tråden. I intervjun med SVT sa han att de med mångfaldsbakgrund på Ekot inte nått en lika hög nivå när det gäller radiojournalistik som ”elitplutonen”, som han benämde korrespondentgruppen.

”Jag förstår att jag ska skämmas för något, men jag begriper inte riktigt för vad”, startar han sitt långa inlägg och förklarade att han aldrig tänkt på bakgrund eller hudfärg när han rekryterar utrikeskorrespondenter. ”Bara på yrkesmässiga kvalifikationer”.

Etc. etc. Som vanligt är det svårt att hänga med i dylika diskussioner om vem som har rätt att vara mest kränkt. Men det är underhållande.

Och för att citera en känd filosof: ”Om ett hus kommer i strid med sig själv så kan det inte bestå.” Vi ser fram emot att se det rasa.

EU trupp siktar på svenskar med automatvapen

En militär övning har utspelat sig i Sverige: Joint Action 2014 (blir alltid lite ballare med engelska namn). Sju länder deltog: Sverige, Estland, Finland, Irland, Lettland, Litauen och Norge. Under denna övning så observerades att soldaterna riktade vapen mot civila. Ett minst sagt märkligt uppträdande. Men övningsledningen försäkrar medborgarna om att detta är ett fullt naturligt beteende.

– Det här är ett naturligt beteende om man är i ett insatsområde, då har soldaterna en hotbild och man spanar genom sitt sikte. Nu fick jag information nästan samtidigt som ni om att det här har hänt och nu har jag lagt vissa begränsningar. Det här naturliga beteende ska de fortsätta med men det är inte tillåtet att rikta mot tredje person eller fordon. Det säger Olof Johansson, biträdande övningsledare till P4 Jönköping.

När somliga av oss gjorde militärtjänsten så fick vi visserligen lära oss att civilisternas egendom kunde tas i beslag för kriget, om rikets säkerhet behövde det så att säga. Men vi var åtminstone på samma lag som civilisterna och skulle aldrig fått för oss att peka vapen mot dem.

Det är ju alltid en utmaning att få soldater att rikta vapen mot sin egen befolkning. En gammal välbeprövad metod inom imperier är därför att ta soldater från en ände av imperiet och placera dem i en annan. Sovjetiska Röda Armén gjorde det. Amerikanerna gör det. Är det månne det som nu även pågår i EU och Sverige?

Kaboom?

Senaste siffrorna från det skattefinansierade migrationsprojektet kom i veckan: Upp, upp, upp.

Så kom den. BombenMigrationsverkets senaste prognos som pekar på 95 000 nyanlända per år. I slutet på året beräknas 13 700 ha fastnat i systemet med boende på Anläggningsboenden och i slutet på nästa år drygt 20 000. Vi får nu förklaringen till varför prognosen försenats två veckor. Regeringen har behövt den tiden för att förbereda någotsånär vettiga svar.

Från och med nästa år får vi räkna med över 100.000 per år (fortsatt växande) och man bör dubbla den siffran för att få med även den skattefinansierade anhöringinvandringen. Migrationsbranschen är antagligen Sveriges snabbast växande bransch och omsätter duktigt med skattemedel. För driftiga entreprenörer finns det goda möjligheter till profit.

Redan under åren då han ledde det invandrarkritiska partiet Ny Demokrati drev Bert Karlsson flyktingförläggningar, fast i mindre skala. I dag är det big business. Verksamheten växer med rekordfart. Fram till i september i år har Bert Karlssons bolag intäkter från Migrationsverket på 67 miljoner kronor. Och tillväxten visar inga tecken på att avta, om man får tro Bert Karlsson själv.

– Vi har snart avtal med 50 anläggningar, många hotell men även sjukhem, Jehovas vittnens lokaler och annat, säger Bert Karlsson.

Han uppskattar att hans bolag i år fakturerar Migrationsverket totalt 250 miljoner kronor.

– Nästa år är vi uppe i en miljard.

Men frågan är om det inte är cyniskt att utnyttja människor på detta vis?

– Jag är så förundrad, säger Nabils pappa, över de lagar och regler ni har. De är inte mänskliga. Han poängterar att vi borde ha tänkt efter före innan vi släpper in så många människor.

– Vi måste ju få en dräglig tillvaro också här. Det enda vi kan göra på detta asylboende är att äta och sova. De vill vi inte, vi vill arbeta.

Jag är övertygad om att om kriget skulle upphöra skulle varenda syrier åka hem direkt.

Ett par övningsuppgifter i praxeologi

Ett sätt att förstå praxeologi är att tänka i termer av hur incitament påverkar människors handlande.

Här följer två övningar. Vad kommer hända när följande finfina idéer görs till politik?

ÖVNING 1: Statligt stöd till återvändande jihadister

Sverige har begåvats med en ”nationell samordnare mot våldsbejakande extremism” även kallad Mona Sahlin. Nu ska hon hjälpa unga män som kommer tillbaka till Sverige från att ha skurit halsen av folk i Syrien att ”hoppa av”. Kom ihåg att statligt hjälp i 99 fall av 100 handlar om att man delar ut gratis pengar.

För att motverka religiös radikalisering i Stockholms förorter vill Mona Sahlin införa stöd till IS-avhoppare. Det lovade hon vid ett seminarium i Rinkeby under måndagskvällen.

Alla socialdemokrater tror dock inte att det kommer fungera så bra.

Den före detta partikamraten Nalin Pekgul som bor i Tensta har skrivit en bok om den ökade radikaliseringen i förorten och hon menar att den bland annat beror på att extrema organisationer fått statligt stöd.

– Vem är jag att säga emot Nalin. Det är hennes bild, säger Mona Sahlin.

Utrustade med ett praxeologiskt synsätt kan vi sittandes i fåtöljen räkna ut vad som sannolikt kommer hända med mängden jihadister.

ÖVNING 2: Fördubblat akutboende för tiggare

Nu blir det vinter och kallt och de verksamma i Sveriges näst snabbast växande bransch måste ha någonstans att bo. Stockholms stad ”satsar” nu 11 miljoner skattepengar på att fördubbla antalet platser och servicen för dessa entreprenörer. Man satsar särskilt på att rekrytera fler kvinnliga entreprenörer:

– Vår ambition är att fördubbla antalet platser på Vinternatt, härbärgen för EU-medborgare. Vi ska också se över fler boendealternativ, så att exempelvis fler kvinnor söker sig dit. Preliminärt handlar det om att det ska bli runt 128 platser totalt, säger socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).

Hon säger att majoriteten även vill säkra råd- och stödverksamheten Crossroads med två miljoner kronor och se till att det basala stödet, i form av att kunna tvätta kläder och få varm mat, tillgodoses bättre.

– Sedan ska vi nu ta fram en strategi för hur vi ska arbeta med fattiga EU-medborgare, både på kort och lång sikt.

Åsa Lindhagen säger även att staden kommer att överväga en tak över huvudet-garanti.

Alltså tigga på dagen, sen få varm kommunal mat, klädtvätt och garanterat tak över huvudet på kvällen.

Examensfråga: Vad kommer hända med mängden tiggare i Sverige när denna service införs?

Sunt förnuft inom synhåll

Avslutningsvis vill vi berömma två artiklar om den annalkande finanskrisen. Det är inte var dag man stöter på 90%-igt sunda resonemang i den journalistiska mittfåran. Det är Cervenka som levererar. Man önskar bara att de ville släppa det imbecilla positiva inflationsmålet.

Lars Jonung: Riksbanken bäddar för nästa kris

Japans kamp mot kollapsen (Vi lovar att återkomma till sjukdomsfallet Japan.)

Och nu blir det (infantil) reklamfilm

(Tack för tipset Adrian)

Dela för frihetens skull

5 reaktioner på ”Veckan som förgick: Vecka 45”

  1. Profilbild

    Om ingen känner till det så produceras ståltackor (typ 120 tons) i Luleås stålverk som sedan går med järnväg till valsverket i Borlänge. Jag har aldrig hört att SSAB i Borlänge har klagat på att de inte får tillräckligt med tackor.

  2. Profilbild

    Det var sannerligen ett märkligt klipp på Juholt. Jag träffade faktiskt mannen som enligt artikeln ligger bakom videon lite hastigt efter Umeågalan där Lennart Holmlund avtackats, och han lät väldigt road när han berättade om Juholt i rapparkläder citerandes Elvis. Jag trodde han svamlade, tills nu då…

    Såhär i efterhand så får jag känslan att det kan ha rört sig om ett stycke lyteskomik på Juholts bekostnad, men vem vet? Juholt verkar hur som helst fortsätta att förkroppsliga den Rothbardianska drömpolitikern.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *