Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Det är motigt för nattvandrarstaten nu

Inte för att jag vill spä på rysskräcken, men … Det är snart dags för den nya regeringen att bestämma försvarsmaktens anslag för de kommande åren, så det så!

sendmoremoney

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

4 kommentarer till ”Det är motigt för nattvandrarstaten nu

 • @ Halsingen

  Ser du Sverige som en ockupationsmakt medan de landskap (land) som byggt upp nationen inte varit expansiva eller förtryckande? Feodalismen har väl varit någon form av frivilligt samarbete sådant att landskapen på något sätt naturligt kommit under svensk flagg. En länsed innebar ju att nationen var samlad men att det ändå fanns en decentrialism i styret.

 • Sverige har varit en ockupationsmakt. Men människorna i de ockuperade landskapen är idag assimilerade. Det behövs minst tre generationsskiften för att assimilera andra etniska grupper. Kravet är att individerna anser sig vara svenskar och att svenskarna anser att gruppen är svenskar. Därefter är Sverige ingen ockupationsmakt längre.

  När det gäller ockupationen av Skåne, fanns vissa planer på att flytta hela befolkningen till kolonierna Ingermanland och Estland. Riktiga svenskar skulle ta över gårdarna i Skåne. Men man valde att göra en längre militär ockupation. Där motståndet bröts ner genom våld.

  • @ Per-Olof Persson

   Vad kan vi göra åt den saken idag? Be om ursäkt? Svenskarna må ha handlat fel, men det fanns en tid då tyskar hade så stort inflytande att de inte fick inneha mer än hälften av platserna i stadsstyrelsen.

   Det fanns alltså en tid då utlänningar kunde få inflytande i Sverige även om det på det stora hela väl knappast är några större skillnader på de olika germanstammarna svea, göter, gutar och tyskar av olika schatteringar. Blandningen var ej ringa. Gustaf Vasas mor var tyska m m, m m.

   Till svenskarnas försvar kanske man kan säga att om de ockuperade visat vit flagg hade de assimilerats smidigt. Men de valde att försvara sig. Det kan man förstå. Det gjorde också det karelska folket mot ryssarna. När de insåg att slaget var förlorat lurades ryssarna in under klippblock som man sedan fick att rasa ner över både ryssar och kareler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *