Frihet är inte att krama stater och regleringar

Ibland är det svårt att hålla två tankar i huvudet samtidigt. En organisation som gång på gång visar detta är Students For Liberty. Låt oss titta på några färska exempel. Följande bild postades med texten: ”The right to work is a human right!”. Nej arbete är inte en mänsklig rättighet, European Court of Human Rights har ingenting att säga om frivilliga kontrakt upprättade mellan individer. Nej det är inte frihet att förbjuda arbetsgivare ifrån att neka anställda anställning för att de är med i facket.
work
Nästa exempel är lika märkligt. Här menar man att arbetare skyddas av arbetsmarknadslagar. Man undrar lite mer specifikt vilka arbetsmarknadslagar de avser? Är det måhända minimilön eller något liknande? Vidare verkar man tro att polisen skyddar vanliga medborgare. Det är lite svårt att förstå att man hyllar arbetsmarknadslagar som inte gör något annat än att skada arbetare och företagare.

nz
I sista exemplet hyllas EU för sin passfrihet. Jag vet inte om det har gått upp för SFL att det är möjligt att kritisera slavpapper utan att samtidigt hylla EU. Att nämna EU och frihet i samma mening är en motsägelse i sig. När man läser deras slogan ”Liberty works Lets give it a try” så tänker man genast, ja SFL frihet fungerar så varför vill ni inte göra ett försök? Man kan fundera över varför SFL plötsligt har fått för sig att hylla EU-monstret, ett av det största byråkratiska socialistiska projekten genom tiderna. En ny superstat som bara växer i styrka hela tiden, det är inte frihet, det är motsatsen till frihet. När en organisation som säger sig stå för frihet börjar hylla arbetsmarknadslagar och EU så är något riktigt fel.

pass

6 kommentarer till ”Frihet är inte att krama stater och regleringar

  • Något jag alltid fnissar åt är att folk envisas med att kalla dem för ”sex workers” istället för ”prostitutes”. Om det nu inte är något att skämmas för kan man väl bara kalla det för vad det är – nämligen prostitution?

    Att det borde avkriminaliseras kan väl alla vara överens om.

  • Slavägare har sedan 1953 säkerställt individuella rättigheter över gränser i Europa.

    Icke-slaveri fungerar. Ge det en chans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *