Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Lyssna på premiäravsnittet av Radio Mises!

RadioMisesMissa inte dagens premiäravsnitt av Radio Mises, med Klaus och Hans!

I premiäravsnittet presenterar Klaus och Hans praxeologi, de konstaterar att politik är intellektualiserad fönsterkrossning, gratulerar kapitalisten Åsa Linderborg, samt bekantar oss med Frédéric Bastiat, Johan August Gripenstedt, Henry Hazlitt, Franz Oppenheimer, Xenofanes och anarkatten.

Skicka era synpunkter till radio@mises.se.

Mycket nöje!

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

19 kommentarer till ”Lyssna på premiäravsnittet av Radio Mises!

 • Fantastiskt imitativ! Att läsa artiklar kan vara ganska tråkigt för många, speciellt på internet, då det är väldigt många distraktioner här! Podcasts är the way to go!

 • Det finns självklart en hel del att jobba på, men vi tänkte att vi drar igång och sedan bättrar vi på längs vägen. Vi hoppas det blir ett lyckat format, och tids nog blir det nog både bättre struktur, en trallig jingel och fasta programpunkter. Min gnälliga stämma får folk stå ut med, om ingen vill starta en insamling för att Hans skall gå till talpedagog 🙂

  • Klaus Bernpaintner har en extremt bra radioröst.
   Hans du har faktiskt en gnällig stämma precis som jag.
   Jag har det sensaste året gått på en sångkurs som har gort underverk på min röst i tal med.
   Den kan jag rekommendera:

   Positiva fördelar med den nya rösten med en djup och fyllig klang har varit:

   1) Bättre service av kundtjänst mm telefonen
   2) Bättre response hoss damerna
   3) Bättre response på jobbet.

   Helt enkelt en lyckoträff som har förändrat mitt liv till det bättre.

   http://completevocalinstitute.com/books-and-more/cvt-book/

   Tekniken går ut på att att finna resonansen i rösten. I princip så kan jag placera resonansen hur jag vill för att få en önskad effekt. Det är inget konstlat utan sker automatiskt när man har lärt sig tekniken.

 • ”Intellektualiserad” fönsterkrossning var väl att ta i, men jag förstår poängen. 😀

  Kul initiativ. Sidan behöver lite liv, forumen är ju i princip stendöda.

 • Bra initiativ!

  Här kommer lite synpunkter på saker som jag tycker kan förbättras:

  – Dra ner på meta-pratet, alltså pratandet om vad ni kommer att prata om.
  – Säg inte ”vi tycker att” utan ”jag tycker att”. Det låter lite som en utsänd företagsrepresentant på någon mässa annars (eller som en sektmedlem) .
  – Korta ner tiden. Max en halvtimme. Det tvingar er att fokusera mer och gör att fler orkar lyssna.
  – Håll inte med varandra hela tiden. Visa att det finns rum för delade meningar i ”rörelsen”.
  – Var inte för abstrakta. Det passar text bättre till. Diskutera tillämpningar istället, kanske aktuella händelser.

  • Det är ett första avsnitt, så det är väl naturligt att det talas mycket om vad som komma skall. Håller med om att det vore roligt om det uppstår debatter mellan Hans och Klaus och att de skiljer på varandras ståndpunkter. Att de skulle köra max en halvtimme tycker jag är helt fel, max en och en halv till två timmar tycker jag låter mer rimligt, passa på att ta en promenad samtidigt som du lyssnar.

   Nivån är bra, man behöver inte vara insatt i österrikisk ekonomisk teori för att hänga med i resonemangen, vilket ju är bra. Programmet bör vända sig till en bred krets, är det för avancerat så slår det ut potentiella återkommande lyssnare och därför är det bättre att dessa själva får mersmak och uppmuntras till att på egen hand förkovra sig i de eminenta skrifterna som finns tillgängliga gratis på nätet.

 • Bra initiativ! Jag tror att podradio är ett bra sätt. Kör på!

  Jag önskar mindre av ”De är dumma i huvudet” eller ”Folk är förstörda av högskolestudier” eller liknande uttryck och attityd. Det må vara sant, men jag skulle föredra att ni helt enkelt låter argumenten tala så får man dra den slutsatsen själv om man vill.

  Jag tror vi behöver en positiv ton för att nå andra än redan frälsta.

  Oavsett om ni håller med mig eller inte, så fortsätt. Jag kommer fortsätta lyssna.

  • Det är väl den anmärkning jag också skulle göra, försök att undvika att den typen av uttalanden. Ingen vill lyssna på någon som dumförklarar en (det kanske inte är menat så, men tyvärr kan det nog uppfattas så).

   Annars så tycker jag att detta är ett riktigt kul initiativ, jag kommer att prenumerera på iTunes och hoppas på många fler avsnitt!

 • laus Bernpaintner har en extremt bra radioröst.
  Hans du har faktiskt en gnällig stämma precis som jag.
  Jag har det sensaste året gått på en sångkurs som har gort underverk på min röst i tal med.
  Den kan jag rekommendera:

  Positiva fördelar med den nya rösten med en djup och fyllig klang har varit:

  1) Bättre service av kundtjänst mm telefonen
  2) Bättre response hoss damerna
  3) Bättre response på jobbet.

  Helt enkelt en lyckoträff som har förändrat mitt liv till det bättre.

  http://completevocalinstitute.com/books-and-more/cvt-book/

  Tekniken går ut på att att finna resonansen i rösten. I princip så kan jag placera resonansen hur jag vill för att få en önskad effekt. Det är inget konstlat utan sker automatiskt när man har lärt sig tekniken..

 • Till boken så kommer det 6 stycken CD skivor med sångövningar.
  Jag tryckte in dem i CD växlaren i bilen och övade alltid när jag körde bil.
  Ett år senare ny röst med nya möjligheter.

 • Mitt största problem är huvudsakligen att jag är för lat för att ändra tonläge från mitt naturliga 🙂 Jag får lägga mig till med ett kacklande skratt och New York-dialekt så kanske folk tror att jag är en reinkarnation av Rothbard…..

  • Jag hade tänkt tiga honom tyst, men nu svarade du. Behåll din normala röst. Det är inte bra för stämbanden att förställa den utan träning. Och det är bättre att ni broadcastar goda idéer än tränar L Cohen rösten :-). Jag hade väldigt roligt när jag lyssnade :-).

 • Jag håller inte med om att raljerande och ”dumma ord” är dåligt. Men givetvis måste det hållas på en anständig nivå. Gäller det politiker eller dess propagandister i media, alltså dessa som personer, så tycker jag inte ens man kan gå för långt. Tror knappast att tanken är att nå konservativa intellektuella prydnissar utan snarare vanliga svenssons som i vanliga fall inte kommer i kontakt med sådant här budskap, eller?

  Tror 90 minuter är lagom längd för ett program. Allt behöver inte vara strikt planerat. Blir det exempelvis en sista halvtimme med bara löst snack så är det ändå intressant.

  Ser fram emot nästa avsnitt!

  Förslag på ett ämne: Obama-care (som jag, och antagligen de flesta svenskar, inte riktigt har förstått hur det egentligen funkar).

 • Damn Nils Dacke råkade kalla sig för svensk. Jag menar vi östskandinaver som numera numera är undersåtar till den tyska skapelsen Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *