Kommentarerna på mises.se

Hej alla läsare på Mises.se,

Vi vill ogärna moderera i kommentarerna eftersom det skulle ta alldeles för mycket tid och alternativet skulle vara att stänga av kommentarer helt. Vi vill självklart ha kvar kommentarerna då det ofta tillför diskussionen intressanta argument för och emot artiklarna. Tyvärr så fylls ofta vårt kommentarsfält av kommentarer och ett språk som skrämmer bort fler än det lockar. Fortsättningsvis så kommer personer som skriver den här typen av inlägg hamna i granskningskön vilket innebär att vi granskar dessa innan de publiceras. Bryter ett inlägg mot det vi anser vara anständig ton kommer det att tas bort då vi helt enkelt inte har tid att ”tvätta” inläggen.

Exempel på saker som vi inte vill ha i kommentarsfälten är:

  • Diskussioner som är off topic, använd forumet till detta istället
  • Personangrepp som t.ex. att någon är en idiot, bör genomgå en operation, är obildad eller för ung eller gammal för att förstå etc. Fokusera på argumenten, inte på personen som framför dem
  • Personliga vendettor mellan personer i diskussionen
  • Raljerande exempel som innehåller grova exempel på vad som ska hända med personer eller deras familj

Inget av ovanstående är speciellt trevligt att läsa och förstör för många läsare när de tar del av artiklarna.

Vi kan alla bli arga ibland och skriva något i stridens hetta som vi inte menar, men om alla tar ett djupt andetag först och använder sitt sunda förnuft så hoppas vi på att alla har tillräckligt med omdöme för att veta vad som är rätt och fel att skriva. Låt istället kommentarsfälten vara en plats för intellektuellt utbyte där vi alla kan lära av varandra även om vi inte alltid är överens.

Mvh,

Redaktionen

Dela för frihetens skull