Tänk vad tur att vi betalar skatt

Någon påminde mig om denna gamla reklam av Skatteverket, högt underhållningsvärde.

Dela för frihetens skull

23 reaktioner på ”Tänk vad tur att vi betalar skatt”

 1. Profilbild

  Jo, den är ett ypperligt exempel på anti-ekonomisk argumentation (eller, om man vill, dålig logik): man ser bara det man ser och struntar i det man inte ser. Allt är enkla kausalsamband – att staten står för x betyder automatiskt att utan staten skulle vi inte ha x. Jag antar att eftersom staten (landstinget) står för BB så betyder det att utan staten skulle ingen kunna födas. Precis som ingen bonde skulle producera ätbar mat vore det inte för Livsmedel- och andra verk. Och alla pappor skulle förgripa sig på sina barn om det inte fanns någon Socialstyrelse.

  Det är en himla tur att vi lever under de 349 knapptryckarnas beskydd.

 2. Profilbild
  Christian Strandh

  Är de inte storsinta som medger att byggnader, rinnande vatten (om än smutsigt), kläder på kroppen och till och med bilar kan finnas utan statens hjälp?

 3. Profilbild

  Lite skrämmande är det faktiskt. Jag brukar fråga ungdomar om skatter och många tror faktiskt t.ex. att det inte skulle finnas någon mat i matbutikerna utan skatter.

 4. Profilbild
  Patrick Sellman

  När staten väl tagit på sig en uppgift övergår stora delar av befolkningen till att tro att det aldrig skulle funka om inte staten skötte det hela. En mänsklig mekanism, ett av alla feltänk.

 5. Profilbild

  Ja, så där lär det väl se ut om högst 10-20 år i landet om massimporten av parasiter fortsätter. Själv besökte jag Ryssland (för första och enda gången) i slutet på nittiotalet. Stan såg att ha övergivits för 30 år sedan, ingen skötte om något tycktes det… För lite stat?

  Var det sämre för 40-60 år sedan i Sverige? Nej! Var har extrapengarna tagit vägen sedan dess (mer än 50 % ökad skatt)

   1. Profilbild

    Inte? Alla vi som inte behöver gå om mellanstadiematte kan räkna grovt: 1 miljon utländska parasiter kostar minst 100 kkr/år och styck = 100 Gkr/år.

    Dina gratisätare, -boende, sjuk-tandvård, etc betalar de via egna konton eller ditt? Vi andra slipper alltså! Det tror jag inte på, utan skickar en räkning till dig, på så stor andel du påtar dig!

   2. Profilbild

    Minst hälften av dem jobbar och de som har sluppit utbildning och förvaring sparar stora pengar i ekonomin!

   3. Profilbild

    Nej, det gör de inte och det är mycket enkelt att komma på; en stor del av dem är barn. De som går heltid på dagis av dessa kostar dessutom minst 100 kkr/år bara i dagiskostnad. Så den kostnad jag räknade fram, är minimikostnaden. Därutöver kommer en massa andra kostnader. De ensamkommande skäggbarnen kostar i snitt 1 Mkr/år och person och de är flera tusen. Migrationsverket och allt dithörande kostar många miljarder. Vidare tillkommer lidande av alla tiotusentals svenska brottsoffer för grov brottslighet utövad av utländska parasiter. Med mera, med mera…

    Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin har beräknat att bara nettotransfereringarna uppgick till 110 miljarder kronor eller 23 000 kr per förvärvsarbetande svensk år 2012. Se t.ex. http://www.friatider.se/invandring-och-morklaggning.

    Läs vidare deras bok: Invandring och mörkläggning. http://morklaggning.wordpress.com/kop-boken/

    Särskilt Ziggebarnen extraknäcker som tjuvar, men dessa svarta inkomster räknas inte heller eftersom de inte åstadkommit något, utan det är stöld från företag och personer..

 6. Profilbild

  Du (Jonas Ek) och dina gelikar vill gärna blanda ihop korten. Därför räknar PK med alla invandrare och det är arbetskraftsinvandrarna som lyfter de senaste 40 årens parasitinvandring. De som ska ”rädda pensionen”. Hahaha, tillåt mig gapflabba. De är att likna med råttor i skafferiet och inte släpper man in fler om man har det problemet…

  Om du läst din egen länk, skulle du bli mörkrädd istället. Vad jag uppfattat om dig (JE) är att du kallar dig anarkist och även emot en nattväktarstat. Samtidigt är du för en massinvandringspolitik som enbart är möjlig med en sínnessjuk rånarstat!

   1. Profilbild

    Det vet du väl bäst själv! Du försvarar ju massinvandringen och jag kan inte läsa dina tankar. Hur du får det att gå ihop med att jämt och ständigt klanka på mina inlägg om ämnet, är upp till dig att förklara…

   2. Profilbild

    Och, alla parasiter som önskar sig till Sverige ska få komma! Bara du och dina gelikar betalar är det knappt ok, pga parasiternas sanslösa kriminalitet.

    Hur försvarar du människorna annars? Jag vet att Iranier (värsta muslimpacket efter Saudiarabien) kan behöva skydd. Själv känner jag tre därifrån och alla frösörjer sig själva. Tvärtemot invasionsstyrkorna som övar sig på rån, våldtäkt och mord, än så länge…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *