Artiklar på engelska

Vi får en del artiklar skickade till oss på engelska, många av dessa är riktigt bra men vi har inte kapacitet att översätta alla. I huvudsak vill vi publicera på svenska i och med att det finns så lite material på svenska även om vi har ändrat lite på det de sista tre åren. Nu har vi ändå bestämt oss att publicera detta som bonusartiklar varav den första kommer idag och är skriven av Patrick Barron som undervisar i Österrikisk ekonomi på University of Iowa i USA. Dessa artiklar kommer i samband med att vi gör om siten finnas i en egen del för engelska artiklar.

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

5 kommentarer till ”Artiklar på engelska

 • Vilka potentiella besökare klarat inte av att läsa mises.org-typ artiklar på engelska?
  Jag tror att översättandet, i den mån det alls ska bedrivas, ska göras till lätt svenska i så fall.

  Fokus bör liggs på att skapa genuint unik svensk content, och att om något översätta det till engelska för att bl.a. krossa myten om Sverige som ”lyckad socialism”.

 • Målet är väl att nå ut till så många som möjligt, även de ofrälse? Dessutom tror jag att de (svenskar) som har bott i ett engelskspråkigt land ofta överskattar svenskens färdighet i det engelska språket.
  Håller dock med om att innehållet här borde vara fokuserat på Sverige och översättas till engelska när det passar. Det skulle göra sig mycket bra på Mises.org tror jag.

 • Självklart så kommer vårt fokus alltid att vara att publicera på svenska. Detta handlar om extra bonusartiklar på engelska ibland. Alla artiklar blir inte publicerade på mises.org heller och alla vill inte publicera där och då kan vi spela en roll på europeisk basis. Sen tror jag att det är som Erika säger att betydligt fler än man tror har problem med att läsa på engelska..

 • Man kan lägga in artikeln på google translate och sedan lägga resultatet på
  en media wiki sida. Då kan regisrerade läsare gå in och uppdatera sidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *