Artikel på SVT Debatt

På något vis har någon på SVT Debatt hört att jag med familj för tillfället flyttat till USA. Jag blev ombedd att skriva och berätta om varför jag flyttar till ”Romneys USA”. Jag skrev då om tankarna bakom beslutet och förklarade att jag inte stödjer någon politisk kandidat, men antagligen delar fler av Romneys ideal än Obamas. Men att jag ändå inte tror det blir någon stor skillnad om det blir den ena eller den andra representanten för den etablerade ordningen, utan min frihet kommer sannolikt som vanligt att inskränkas ytterligare på något nytt kreativt sätt.

Artikeln kan läsas i sin helhet här, och är för tillfället den artikel SVT Debatt leder med på sin startsida.

Kommentarerna har redan börjat flöda in, och det är väl inte alltför långsökt att tro att de kommer att vara uteslutande negativa. De som vill kommentera artikeln på SVT Debatt är givetvis välkomna att göra det.

Dela för frihetens skull

6 reaktioner på ”Artikel på SVT Debatt”

 1. Profilbild

  Jag tror fan att statsmedia raderade min kommentar som inte innehöll någon som helst regelöverträdelse.

  Skrev något i stil med att jag hade full förståelse för att det är svårt att som vit man hålla sin mentala hälsa i gott skick i dagens Sverige och att det var ett bra beslut av dig som förälder att se till att dina barn slipper växa upp med den svenska indoktrineringsanstalten ”skolan” som suger livsglädjen och kreativiteten ur de unga förmågorna.

  Hoppas ni får en trevlig tillvaro!

 2. Profilbild

  De hade väl inget till övers för din smygrasism Svanberg, det är lika svårt för en svart man att hålla sin mentala hälsa i gott skick.

 3. Profilbild

  Hej Klaus!

  Läste din artikel, bra skrivet! Jag tror dock att frihetsrörelsen i Sverige är på frammarsch, tråkigt att du vill lämna då. Sådana som dig behövs, för att visa socialisterna mm att långt ifrån alla människor vill leva under förtryck!

  Undrar förresten hur du och din familj fick visum? Är ju inte det lättaste! Jag har lyckligtvis amerikansk fru. Vi kommer nog flytta till staterna inom 5 år om inte dramatiska förändringar sker här. Precis som du är jag less på ” Det som jag inte kan ha, får inte du heller ha” samhället.

  Lycka till!

 4. Pingback: Grevad Lux Blogg : Klaus – flytten, debattinlägget m.m.

 5. Profilbild

  Dystra nyheter för Sverige. Man ser flödet av spirit, värdighet flöda ut ur landet.

  När jag flyttade från Sverige var man lite låg i början, sedan blir det ganska bra. Några år in så fick jag det skönaste tillståndet jag någonsin haft. Nja topp 3 i alla fall :). En känsla av att man inte har .. några problem alls. Total frid. Ett tillstånd som jag vet, nu när jag är tillbaka, jag aldrig skulle kunna få i Sverige. Riggade problem genomsyrar Sverige i så mycket större utsträckning än andra ställen. Jag hoppas du och din familj kommer uppleva något liknande. Man ändras till det bättre.

  Om kommentarerna:
  Angående strid eller flykt. En man ska ta hand om de sina, sitt samhälle. Familj, vänner, grannar, kollegor, affärspartners … Alla på olika sätt men det är dom som räknas. Det är hans ansvar att göra på det sätt han finner bäst. Det är ingen strid att stannar kvar och slava vid den sociala pyramiden och det är ingen flykt att lämna den.

  Angående Mormoner. Förutom den billigt defererande tonen, vet inte om det är sant eller inte. Däremot har jag pratat f2f med Klaus och han bär inte detta på kavajen . Han håller inte heller en pistol mot mitt huvud med någon form av begäran att jag borde tillhöra samma sak. Jag är själv tämligen tveksam till att ens ta input från den Judiska-Kristna-Islamska traditionen men har aldrig hört något generellt fördömande pga detta.
  Bibeln har en hel del resonemang runt de problem vi står inför idag. Hur man skapar dom, men även hur man void:ar dom. Om man läser den österrikiska skolan och hatar staten så tar man intryck från rätt delar ur Bibeln. Mormonerna kan isf glädjas åt att en man av rang bland de sina.

  I slutändan så önskar jag dig och din familj all lycka och välgång. In the spirit of St:Louis och Darpa net, dun be a stranger. Jag hoppas man kan jaga riksbanken och skriva sköna anekdoter i Staterna också.

  Med Vänliga Hälsningar

  Mikael

  ps jag håller mitt digitala footprint minimalt så att registrera sig till stats tv ingår inte. Men det var nära i anslutning till mormon kommentaren. Fattigt. ds.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *