Den svinaktiga kapitalismen

Nu har kapitalismen gjort det igen. Se bara: Flygplanet som flyger till New York för 2000 kronor t/r

Detta är oacceptabelt. Vi kan inte tillåta flygbolag att flyga folk till New York och tillbaka för 2000 kr. För det första så är det ett hot mot konkurrenterna som kanske inte klarar av det priset. Det kommer leda till arbetslöshet och konkurser, och därmed slöseri med resurser. För det andra kanske inte alla har råd att betala 2000 kronor för en sådan resa, och att resa är en mänsklig rättighet.

Nej, här krävs politiska krafttag omedelbums. Det behövs lagstiftning (flygskatt) som tvingar Norwegian att höja priset till standardpriset 5000 kronor, i kombination med att resorna subventioneras så att alla får råd att åka. Allt annat vore ett hot mot demokratin.

Skriv under protestlistan här nedanför!

Uppdatering kl. 15.51: Norwegians vd drömmer om världsherravälde.
Han måste stoppas!

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

6 kommentarer till ”Den svinaktiga kapitalismen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *