Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Ny snyfthistoria i SVD – inga bostäder för unga

I SvD får vi lära oss att hyrorna för hyresrätter i Stockholms innerstad stigit med 80 procent de senaste tio åren. Detta skall vara ett stort problem för de unga (som antagligen har en mänsklig rättighet att bosätta sig innanför tullarna). Journalisten, Anders Delling, vet också anledningen till denna prisuppgång: ”Orsaken: Runt 100000 billigare äldre hyresrätter har ombildats och, delvis, ersatts med drygt 20000 nybyggda.” Detta trots att Terje Gunnarsson på Hyresgästföreningen i samma artikel konstaterar att: ”Nyproduktionskostnaderna är all time high”.

Terje Gunnarsson är närmare sanningen än Anders Delling. Men inte heller Gunnarsson är framme vid roten till problemet. Ett snabbt besök på Statistiska Centralbyråns webbplats ger vid handen att under perioden Juni 2002 till Juni 2012 ökade den sammanlagda penningmängden i Sverige med 97 procent (från 1 199 039 000 000 kr till 2 357 404 154 955 kr). Ladda gärna själv ner kalkylarket och kolla: http://www.scb.se/Statistik/FM/FM5001/2012M06/FM5001_2012M06_DI_01_SV_penningmangd_ma.xls

Alltså, inte ens hyresrätter i Stockholms innerstad, där köerna är många år långa, har stigit i takt med mängden pengar. Skriv om det i stället. Även om det inte blir samma snyfthistoria av det. Men om man vill kan man få en snyftvinkel även på den berättelsen, för inte är det väl någon som tror att lönerna stigit med 97 procent (eller ens 80%) sedan 2002? Vem är det som tar mellanskillnaden?

 

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

2 kommentarer till ”Ny snyfthistoria i SVD – inga bostäder för unga

  • Ja, vem har tagit mellanskillnaden? Hoppas ni följer upp med en artikel där ni försöker besvara den frågan.

  • Vänstern fattar nog så långt, men tror att man kan lösa det med ännu starkare och mer godtycklig statsmakt styrd av ”rätt” personer som är vänster och ej korrupta. Trovärdigt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *