Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Singapore Changi eller jag överlevde en flygtur

Jag har nyligen haft förmånen att resa i tjänsten på mitt arbete och oftast så berikar resor, i tjänst eller privat, oftast individen som utför dessa. Resan tog mig genom flera flygplatser i Europa och Asien men det är min färd till flyget från Singapore Changi Airport till Charles de Gaulle i Paris som jag inte kan glömma och sluta fascineras av. Jag har besökt flera flygplatser, främst i Europa och USA, och Changi utmärker sig på ett positivt sätt då det var den smidigaste flygplatsen att sig från dess portar till själva flygplanet. Changi är ingen litet flygplats heller, under 2011 passerade knappt 50 miljoner passagerare flygplatsen, och destinationerna som kan nås är otaliga och finns världen över. Nedan följer en beskrivning av min upplevelse.

Läs hela artikeln av Henrik Kostet.

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

3 kommentarer till ”Singapore Changi eller jag överlevde en flygtur

 • Alltid när jag flyger så brukar jag ha en flaska vatten i mitt handbagage trots att man inte får ha det. Aldrig har jag blivit tillsagd om det.

  Efter 9/11 hävdades det att staten måste sköta all säkerhet på flygplatser. TSA tog över den från privata företag. Kostnaden för säkerheten på flygplatser i USA ökade med 1000% efter det. De fall av s.k. terrorismen som upptäcks i USA efter det har inte skett via säkerhetspersonalen utan av flygpassagerare.

  Det finns dock en flygplats i USA som har en privat flygplatskontroll. Den är mycket så billig och dubbelt så effektiv. Dels är de trevliga mot passagerarna, och kränker dem inte alls så mycket som TSA personal gör, saknar köper och dels upptäcker de dubbel så mycket otillåtet som TSA gör. De har även låg personalomsättning medan TSA tycks vara det ”företag” i USA som har den högsta personalomsättningen.

 • Samma för mig Göran, jag vet inte hur många gånger jag av misstag har gått igenom både en, två och tre säkerhetskontroller med just en flaska vatten. Majoriteten av kontrollanterna tittar inte ens på skärmen när väskorna går igenom.

 • Göran, vilken flygplats i USA är det som har privat säkerhetskontroll? Tror inte jag passerat den i alla fall.

  Göran och Joakim, systemet är godtyckligt; ibland kan man ha vad som helst i väskan för att ingen kollar som ni säger. Andra gånger kommer inget igenom, jag har sett mammor som fått provsmaka barnmat för att det inte gått igenom.

  Markus, tackar, tackar. Det är sant det du säger om både Changi och Singapore. Det är väldigt fräckt att besöka båda och jag fick i alla fall tankeställare den gången jag vart där. Formulären man måste fylla i dock är kanske inte alltför frihetliga då det första som står på dem är att knarksmuggling straffas med döden. Singapore är ett bra exempel på hur stater gör sitt bästa för att försöka definiera individens frihet och ekonomisk frihet som två skilda begrepp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *