Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Den logiska aspekten av polylogism

En konsekvent polylogist måste hävda att idéer är korrekta om deras författare är medlem i rätt klass, nation eller ras. Men konsekvens är inte en av deras dygder. Marxisterna är således benägna att kalla alla de tänkare vars doktriner de håller med om för “proletära tänkare”. Alla andra nedvärderas och kallas för antingen klassfiender eller samhällsförrädare. Hitler var till och med ärlig nog att erkänna att den enda metoden som var tillgänglig för honom, för att ta reda på vilka som var sanna tyskar och vilka som var blandras och främlingar, var att utforma ett genuint tyskt program och sedan vänta och se vilka som stödde det.

Läs hela artikeln, av Ludwig von Mises.

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *