Sjunde videon ifrån Freedomfest 2012 upplagd Rick Falkvinge – Staten och integriteten

Internet är yngre än 20 år, men redan nu inser vi att vi lever mitt i en revolution större än uppfinningen av både papyrus och tryckpressen. Internet har bidragit till att göra världen både mindre och bättre. Vänskapsband och kontakter knyts över hela världen. Dessutom har internet gjort det lättare att avslöja och sprida information om staters övergrepp. Det fria ordets fiende nummer ett arbetar därför övertid på att kväsa denna frihetens utpost och begränsa de irreparabla skador den redan orsakat. Brandväggar reses runt Europa, samtidigt som ”hatlagar” inrättas, datatrafik avlyssnas och lagras med en effektivitet som skulle gjort historiens tyranner gröna av avund. Förevändningarna är givetvis att skydda ”intellektuell egendom”, våra barn, eller bekämpa ”terrorister”. Piratpartiets grundare Rick Falkvinge vet vad som egentligen pågår. Skrämmande saker.

Rick Falkvinge är grundare av Piratpartiet. Han bloggar och upplyser om makthavarnas kamp mot det fria ordet på internet. Hans påståenden om att de svenska antipiratlagarna var beställnings- jobb från främmande makter visade sig av WikiLeaks vara sanna.

1 kommentarer till ”Sjunde videon ifrån Freedomfest 2012 upplagd Rick Falkvinge – Staten och integriteten

  • Professionellt och påläst, som vanligt från Piratpartiets sida, vad jag sett och hört.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *