Femte videon ifrån Freedomfest 2012 upplagd Klaus Bernpaintner – Staten och kapitalet

Världen famlar i mörkret efter finanskrisernas orsaker, men egentligen är det inte svårt. Det finns två samverkande huvudfaktorer: falsk ekonomisk teori samt statligt främjande av ekonomiskt destruktiv verksamhet. De klassiska ekonomerna på 1700-talet befriade oss från svåra ekonomiska villfarelser som länge kvävt den mänskliga kreativiteten. De motbevisade stolligheter som att staten kan bidra till att skapa välstånd, att välstånd är ett nollsummespel, och att sparande är skadligt. Den ekonomiska frihet klassikerna förespråkade banade vägen för en ofattbar välståndsutveckling. Under början av 1900-talet återuppstod dessvärre de gamla dåliga idéerna i ny akademisk skepnad och nu vägrar de dö. Det gjorde att staten intog en central plats i ekonomin. Idag tycks den nuvarande ekonomiska ordningen närma sig vägs ände. Klaus Bernpaintner förklarar vad vi har att vänta oss.

1 reaktion på ”Femte videon ifrån Freedomfest 2012 upplagd Klaus Bernpaintner – Staten och kapitalet”

  1. Pingback: Staten och kapitalet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *