Hör ni stöveltrampen på Dagens Nyheter

Erik Helmerson sluter sig idag till skaran som tror att de på något sätt har rätt till våra barn. Erik ondgör sig över att föräldrar åker på semester när de vill i brott mot skolplikten. Erik bryr sig inte om att motivera skolplikten så jag utgår ifrån att han stödjer den.

Vidare skriver han:

Men om resultatet blir minskad oklarhet om reglerna och ökad närvaro i skolan är det värt det. Det borde inte ta alltför lång tid för föräldrarna att lära sig hur proceduren bör vara: först söka ledigt, sedan boka resa. Inte tvärtom, oavsett hur många tusenlappar man sparar.

Ja Erik varför kan inte föräldrarna rätta sig i leden och fylla i ansökningarna, ordning och reda. Erik anledningarna till att föräldrarna inte vill är för att vi inte erkänner din rätt att bestämma över våra barn.

Nu börjar man fundera på vad Erik anser ska vara straffet för detta fruktansvärda brott? Fängelse? Att socialen tar barnen? Jag ställer samma fråga till Erik Helmerson som jag tidigare ställt till Gabriel Wikström ordförande för SSU:
Erik hur ska du driva igenom denna lag? Ska du skicka beväpnadeinsatsstyrkor för att hämta våra barn? Eller ska du göra som ni gjorde med Dominique? Storma ett plan på Arlanda och kidnappa en fullt frisk och kärleksfull 7-årig pojke ifrån sina föräldrar? Ställ dig dessa frågor:
1. Kan du tänka dig att hålla i vapnet själv, Erik, och tvinga barnet ifrån sina föräldrar? Kan du tänka dig att personligen tvinga det gråtande barnet ifrån sina föräldrar. Om svaret är nej gå vidare till fråga två.
2. Klarar du av att delegera det åt någon annan? Om svaret är nej gå vidare till fråga tre.
3. Om du har kommit hit så finns det hopp för dig.

Sen får du acceptera Erik att du inte har någon rättmätig makt över vad jag befinner mig med min familj, oavsett om jag är på semester eller inte. Jag förstår att du tror det, men var är argumenten? Om du nu anser dig ha rätt att bestämma över andras barn så är det minsta man kan begära att du åtminstone gör den intellektuella övningen och motiverar detta.

Se även här vad vi har skrivit tidigare om statens böjelse för att ta kontroll över våra barn.

Dela för frihetens skull

1 reaktion på ”Hör ni stöveltrampen på Dagens Nyheter”

  1. Profilbild

    Jag gillar insinuationen som följer av ordet ”böjelse”. Visst är det lustigt att staten annonserar med dyra filmer om att vi ska anmäla när andra vuxna åker utomlands och inte kan hålla fingrarna ifrån barnen i dessa länder. Staten har helt rätt i att det är vedervärdigt beteende. Men samtidigt verkar staten tycka sig ha mer eller mindre samma rätt här hemma. Hyckleri kallades det förr. Gör det lika vedervärdigt, om inte mer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *