Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Kapitalkvot kontra kassakvot

Många får smak för österrikisk ekonomi efter att ha läst Rothbards ”What Has Government Done to Our Money”, eller liknande. Där förklaras hur staten och bankväsendet i symbios, med legaliserat systematiskt bedrägeri, förstör samhällets pengar. Effekten blir den välbekanta ekonomiska berg-och-dalbana vi är så vana med, vilken i slutändan uppgår i ett färgsprakande monetärt ka-boom. Men den som efter dessa böcker försöker tillämpa sina nyvunna insikter på europeiska banker inser snart att det fattas något i begreppsapparaten. För att bättre förstå bankväsendet i Europa är det bra att komplettera dessa böcker en aning.

Läs hela artikeln här, av Klaus Bernpaintner

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *