Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Avskaffa våldsmonopolet

Redan 1849 skrev ekonomen Gustave de Molinari i sin bok Production of security att det är i konsumentens intresse att arbetskraften och marknaden är fri ifrån regleringar och interventioner. Detta eftersom det leder till de bästa tjänsterna med ett lågt pris. Han betonade även att konsumentens intressen alltid stod över producenten och att marknaden lever för att möta konsumentens behov. Vidare menade Molinari att om man följde dessa principer skulle även produktionen av säkerhet i konsumentens bästa intresse lyda under samma ekonomiska lagar av fri konkurrens. Molinari skrev även att antingen är detta logiskt och sant eller så är principerna som den ekonomiska vetenskapen baseras på ogiltig.

De ekonomiska lagarna är alltid a priori sanna i alla tider och kulturer. I alla monopol där fritt inträde för producenter saknas så kommer priserna att öka och kvalitén att minska. Politiska drömmar om stor stat eller minimal stat kan aldrig förändra detta faktum. Därför är det inte förvånande att läsa i DN om hur polisen blåser upp siffror över uppklarade brott och hur de nu tvingas backa ifrån sin redovisning.

I Sovjetunionen kallade man det tufta när man manipulerade siffrorna. Alla vet att det pågick på alla nivåer för att visa att man uppnådde orimliga mål i femårsplanerna. I själva verket var man alltid långt ifrån dessa nivåer.

Wolodarski kan som vanligt identifiera ett problem men inte lösningen. Bara den fria marknaden kan ge oss de incitament som behövs för att vi ska få riktig säkerhet och rätten till att försvara oss själva. Avskaffa våldsmonopolet nu.

 

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

3 kommentarer till ”Avskaffa våldsmonopolet

  • @Eva Berglund – och där vann du tävlingen om dagens mest meningslösa inlägg.
    Det vore interessant att veta vad som var korkat, ditt inlägg vore mer trovärdigt om vi fick veta vad du syftade på. Att kalla motståndarens argument ”korkade” är inte att argumentera, det tyder bara på att du saknar svar.

    Jag är inte förvånad att sådana kommentarer dyker upp på LvMI Sverige, att ifrågasätta något så ”heligt” som staten är det få som klarar av efter att ha indoktrinerats i offentliga skolor, media etc. Svensson vet att staten behövs, men har som ett religiöst indoktrinerat barn ingen aning om varför, utan upprepar bara dogman. Att så många människor går igenom hela livet utan att ens fundera på hur staten skulle vara moralisk och nödvändig är skrämmande. Var är det oinskränkta kritiska tänkandet som annars alltid är så eftersträvansvärt?

  • @Eva Berglund,

    Du får gärna utveckla vidare vad du menar, men å andra sidan är ogrundade anklagelser en vanlig metod för statsdyrkare just eftersom de inte har några svar, så jag tvivlar på att du kommer utveckla det här. Men du kan ju iaf. försöka utveckla argumentet för dig själv istället. Det skulle vi alla vinna på. Men jag förstår att du inte vill ifrågasätta systemet som föder dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *