Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Varför robothandel inte bör förbjudas

Tekniken för aktiehandel går ständigt framåt. För inte så länge sedan var aktiemarknaden som en gammaldags marknadsplats. Det var helt enkelt ett torg där man handlade aktier istället för äpplen och päron. Torget kallades börsgolvet och där möttes köpare och säljare ansikte mot ansikte. Teknisk utveckling gjorde med tiden att aktiekurser kunde skickas ut på stan över telegraftråd och att investerare kunde ringa in ordrar till handlarna på börsgolvet. När sedan datorerna och datorkommunikationen gjorde intåg kunde handlarna istället sitta kvar vid ”desken” på sina egna kontor och koppla upp sig direkt mot börsen. Ordrar kunde därmed läggas i handlarnas datorer och sedan exekveras i börsens servrar. Börsgolven blev överflödiga. (…) Historien är full av exempel som visar att teknikskiften orsakar gnäll bland de redan etablerade deltagarna. Så även idag.

Läs hela artikeln av Klaus Bernpaintner

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

4 kommentarer till ”Varför robothandel inte bör förbjudas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *