Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Staten i kris

I ärlighetens namn kan ingen påstå att staten är i kris. Naturligtvis beror det lite på hur man definierar fenomenet och ordet kris men vi vet att maktstrukturen som sådan lever i god välmåga på befolkningens bekostnad och frihetens förespråkare har mycket kvar att göra. Men som en aspirationell formulering låter ‘staten i kris’ trevligt och är en passande titel till ett annat, besläktat ämne, nämligen hur staten agerar i en krissituation och då speciellt en situation som en naturkatastrof.

Sverige har ju förmånen att inte vara placerat i ett särskilt utsatt område för tsunamis, jordbävningar eller vulkaner men eftersom vi har haft ett antal av de förstnämda två de senaste månaderna runt om i världen och eftersom ett stort antal svenskar blev utsatta för en tsunami i Thailand år 2004 kan det vara intressant att belysa hur staten, eller rättare sagt, individer inom staten, bemöter katastrofer och hur deras begär för att visa sin handlingskraft fullkomligt eliminerar logiska resonemang.

Läs hela artikeln, av Jonas Hjertquist

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

1 kommentarer till ”Staten i kris

  • Som uppföljning kan jag berätta att statstjänstemän diskuterar i Media om vad som får och inte får byggas i framtiden och nu diskuteras restriktioner på 5 våningar. Markägare och affärsmän har knappt någonting att säga till om och har börjat bli irriterade på alla fantasifulla designtävlings resultat som rapporteras i media. De undrar ju naturligtvis vem som ska betala kalaset… Dessutom finns det knappt tillräckligt med arbetskraft i byggbranschen då lönerna i Australien är dubbelt så höga och flygplanen är fyllda med ”flyktingar” västerut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *