Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Jonatan Godtrogen: Kap. 4

Matpolisen

Andra stigar förenade sig med den som Jonatan följde. Stigen blev allt bredare och övergick så småningom i en grusad landsväg. Djungeln försvann och ersattes av böljande ängar, stora fält med mognande grödor och dignande fruktträdgårdar. Synen av all mat väckte Jonatans hunger igen. I hopp om att få veta var han befann sig svängde han in på en avtagsväg mot en vitmålad, prydlig bondgård.

På verandan satt en kvinna och tre små barn hopkrupna tillsammans och grät. ”Ursäkta mig”, sade Jonatan försiktigt. ”Men är något på tok?”

Kvinnan tittade upp och lyckades mellan snyftningarna få fram: ”Min man. Det är min man”, klagade hon. ”Jag visste att det skulle sluta så här. De har gripit honom”, snyftade hon. ”Matpolisen har gripit honom!”

Läs hela kapitlet, av Ken Schoolland

Se de tidigare kapiteln av Jonatan Godtrogen

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

3 kommentarer till ”Jonatan Godtrogen: Kap. 4

  • Synd att ni tar med kommentarerna KS har efter varje kapitel. Förstår dock att det kan bli mycket att översätta.

  • Kommentarerna? Jonatan Godtrogen finns i en mängd versioner och upplagor – jag har själv tre upplagor i bokhyllan! Men jag antar att det är specialutgåvan ”Commentary Edition” (den gulröda) från 2004 som du menar? Har för mig att det är Janette Eldridge som satt ihop kommentarerna till varje kapitel.

    Den version som publiceras här på svenska är en översättning av standardversionen, så kommentarerna är dessvärre inte med. Men det är en god idé att översätta också dem, inte minst som ”commentary edition” också inkluderar en mängd intressanta referenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *