Dagens Industri famlar i mörkret

I dagens ledare i Dagens Industri (ej online) skrivs det på temat ”För dagens sparkapital finns inga trygga hamnar”. Man kan verkligen känna hur ledartexten famlar förtvivlat i mörkret, de gamla förklaringsmodellerna gäller inte längre. Just nu råder inte normala förhållanden och då fungerar inte säkerhetssystemen osv. Det är nästan så man tycker lite synd om Dagens Industri, men ändå inte, förklaringarna finns om man bara är villig att söka information och lyssna.

Två saker som sticker ut i artikeln är dels:

Allra svårbegripligast är flykten till guld, även om den under en lång period har varit mycket lönsam. För vad har priset på guld med mänsklig strävan och förkovran eller utveckling och förädling av verksamheter i världen att göra? Ingenting[…]

Att dollarn har försvagats med 98% mot guldet de senaste 40 åren räcker tydligen inte för Dagens Industri. Kommentaren är så dum så man baxnar, har en tryckpress med papperspengar mer med mänsklig strävan och förkovran att göra? Har konsumtion och kapitalförstöring mer med mänsklig strävan och förkovran att göra? Nej det är helt andra saker som bygger vår civilisation.

Det andra jag noterar i ledaren är:

Det är dessa brister i det finansiella systemet som politikerna måste göra något åt om de ska förbättra stabiliteten i systemet. Det är viktigt. Storlek på pensionerna beror på om pengar allokeras rätt. Amerikanska lånepapper, guld, ett pressat alpland och håglösa japanska makthavare kan inte vara det som bygger mest välstånd åt världens pensionärer.

Bristerna ifrån första början är att politikerna och staten tillåts lägga sig i marknaden överhuvudtaget och förgifta alla dess aspekter. Det är staten och politikerna som har skapat situationen vi är i idag. DI verkar anse att det är tryckpressen ifrån helvetet som förfalskar pengar tills pensionärernas pengar inte är värt mer än pappret som det är tryckt på ska skapa välstånd åt världens pensionärer. Att läsa den här typen av dumheter på ledarsidan i en av Sveriges ledande affärstidningar är inget annat än skrämmande och pinsamt.

Dela för frihetens skull

3 reaktioner på ”Dagens Industri famlar i mörkret”

 1. Profilbild

  ”Att dollarna har försvagats med 98% mot dollarn” [Borde väl vara: ”Att dollarn har försvagats med 98% mot guldet”?]

  Med vänliga hälsningar
  Språkpolisen

 2. Profilbild

  – ” Bristerna ifrån första början är att politikerna och staten tillåts lägga sig i marknaden överhuvudtaget och förgifta alla dess aspekter. ”

  DI, DagensIndustri, hehe en av ”Sveriges ledande affärstidning” visst-visst och är endast husbondens röst och har varit så läääänge – husbonden? jaduvet politik och staten eller mera precist Liberal-Marxist – ”det är brister i det finnasiella systemet – – – -. ja herrejisses.

  Den numera ytterst nedkokta Svensk-industri vilket finns kvar, det tackar vi å bugar för Liberal-Marxist och det många vilka vill dansa-ikring dem DI-exempelvis, dödsdansen.

  Jaehmm, – Övriga var lung det kommer att bli lungt å skönt ja riktigt tyst innom en icke alltför avlägsen framtid.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *