Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Anonymitet och det rena mjölet

SvD har skrivit flera artiklar om ”problemet” med anonymitet på Internet – och framför allt på Facebook. Det visar sig nämligen vara ett problem med att det sker brott (och terrorism) på Facebook medan polisen inte har tillgång till allt som sker där.

Vi har hört argumenten förr: det begås förskräckliga brott och brottslingarna använder Internet – och därmed måste vi reglera internet. Det är en tanke som får allehanda politiker att mysa och bli alldeles upprymda. Och det är något som trummas ut som något naturligt; anonymiteten (som förvisso är mer begränsad i cyberrymden än i ”meat space”) skyddar brottslingar och öppen insyn drabbar ingen som har rent mjöl i påsen.

Läs hela artikeln, av Per Bylund.

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

2 kommentarer till ”Anonymitet och det rena mjölet

  • Bara en reflektion:

    genom att överge rättsprinciper som värnar om individens integritet, och istället välja en utgångspunkt där varje person (medborgare eller ej) är misstänkt och ett potentiellt hot, definierar det allmänna de facto och explicit individerna som statens fiender, och i konsekvens därmed staten som individernas fiende. En otäck aggression.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *