Ge mig dina vapen

En av de första sakerna som möter dig när du landar på Arlanda är en vit box där du ombeds lämna ifrån dig dina vapen. Eller mer specifikt handlar det om tårgas och pepparspray och för att undgå straff så kan man ”posta” det till polisen. Den är säkert uppsatt i all välmening men jag kan inte låta bli att se ironin bakom att du inte får sörja för ditt eget försvar.

Att få försvara sig själv och sin egendom borde vara något självklart. Visst du har rätt att till självförsvar idag, men problemet är att du inte tillåts inneha de verktyg som krävs för ett eget effektivt försvar. Det är inte heller möjligt attt som privatperson att använda sig av arbetsfördelningen och delegera din privata säkerhet till ett beväpnat vatkbolag. Kriminella gäng har idag inga problem att skaffa de vapen som krävs för att utföra brott och få det övertag som krävs.

Att en centraliserad polis skulle kunna skydda oss är ett fantasifoster utan dess like. Polisen är oftast på plats efter att något har hänt och har ingen möjlighet att ge det beskydd som behövs. Dessutom skiftar behovet av säkerhet hela tiden.

Staten har självklart ett stort intresse att avväpna befolkningen för att lättare kunna införa och behålla sitt våldsmonopol med stöld och hot utan att få alltför stora problem. Svaret är som vanligt att staten inte bryr sig det minsta om din personliga säkerhet och har heller inga incitament att lösa brott, istället handlar det bara om att behålla kontrollen.

Om du fick välja själv så skulle säkert ditt behov av säkerhet skilja sig ifrån andras. Själv skulle jag föredra att anlita proffs kompletterat med sista linje av försvar i hemmet för att kunna skydda familjen.

4 reaktioner på ”Ge mig dina vapen”

  1. Apropå självförsvar: hur mycket våld får man använda mot en som anfriper en, eller som försöker ta ens egendom.

  2. @Sebastian: Tillräckligt för att uppmana angriparen att upphöra med stölden. Om han inte upphör eskalerar man försvaret tills han upphör.

    Om det är en situation där det handlar om liv och död och den som hinner först till avtryckaren vinner så gäller det att hinna först.

  3. @Sebastian L: När dom försöker ta något så börjar dom med att kolla läget, se hur du reagerar. Detta är det viktigaste att känna igen. Om dom inte regegerar på verbal avvisan så gör du samma med händerna som Samuel beskriver med skjutvapen (i det läge du inte har vapen tillhands vilket är alltid för mig). Gå först och sluta inte förän du kan lämna platsen lugnt. Statens representanter må misstycka men dom är fokuserade på säkerheten för sitt samhälle dvs vänner, bekanta, grannar och kollegor. Med andra ord staten.

    Och dom gör sin del väldigt bra. Vi betalar alla för det utan att få någon fysisk säkerhet tillbaka.
    Det är en omöjlighet att implementera som mises.org men ännu mer lewrockwell.com beskriver i ett konstant flöde av lateral information.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *