Klaus om eurons dödsryckningar – toppartikel på Newsmill

Klaus Bernpaintner senior fellow vid Ludwig von Mises-Institutet i Sverige skriver idag på Newsmill om eurons dödsryckningar. Som vanligt ger Österrikisk ekonomi eller ”verklighetsekonomi” svaren på de frågor som alla ställer idag. Chipsskålen och festen är slut och det är dags att betala.

[Update: Aftonbladet]

4 reaktioner på ”Klaus om eurons dödsryckningar – toppartikel på Newsmill”

  1. Jag instämmer. Detta var nog en av de bästa artiklarna som Mises-Institutet i Sverige publicerat. Ni får väldigt fint respons för den på Newsmill idag!

    Artikeln beskriver eurons problematik på ett lättbegripligt sätt, fast där man samtidigt inte ”förenklat” för mycket. En svår balansgång som Klaus faktiskt lyckas bra med!

  2. Klaus Bernpaintner

    Tack för de vänliga orden. Vi är glada att vi får vara med på Newsmill. Det ger lite mer exponering av Cosa della Libertà.

  3. Bra och läsvärd artikel, glädjande att sådant publiceras på Newsmill.

    Tycker en faktor som kan bromsa förloppet på Eurons kollaps kan nämnas, nämligen den signifikanta chansen att dollarn havererar och tappar sin status som världsvaluta. Går detta förlopp fortare än förloppet för Euron, så kan det bli en tillfällig lösning att använda Euro istället för dollar en period innan även det blir ohållbart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *