Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Rapport ifrån Freedomfest 2011

Igår gick första Freedomfest i Sverige av stapeln på Myntkabinettet i Stockholm och det blev en dag som i varje fall överträffade mina förväntningar. Listan med talare var imponerande. Antalet besökare översteg 90 betalande personer och rymde både rutinerade och nya frihetskämpar från Frihetsfronten, Liberala partiet, Mises-Institutet m.m. Deltagarna strömmade till ifrån rikets alla hörn Göteborg, Malmö, Linköping, Sandviken osv.

Arrangören Klaus Bernpaintner inledde med sitt införande Bröd, skådespel och slaveri där han dissekerade hur välfärdsstaten ser ut idag. Efter Klaus tog Madeleine Wallin ordförande för Haro, ordförande FEFAF, gift 5-barnsmamma, bor på landet, egenföretagare tillsammans med sin man. Har varit hemma med barn i sammanlagt 16 år. Madeleines tal var mycket personligt och ett av de tal jag gillade bäst. Madeleines berättade personligt och ingående hur hon har blivit bemött i Sverige p.g.a. hur hon och andra har valt att leva sina liv.

Philip Lerulf ifrån folkkapitalism.nu om sparande eller snarare frånvaron av privat sparande i Sverige under temat Medborgare på marginalen – Knapert för många hushåll i Välfärdssverige och presenterade många skrämmande siffror. Tanja Bergkvist berättade roligt och underhållande om ett skrämmande ämne som hon kallar Genusvansinne och fördumningsindustri. Tanja driver bloggen tanjabergkvist.wordpress.com/ där det finns mycket matnyttig information kring detta ämne.

Efter Tanjas föredrag ingick en trevlig lunch med enklare förrätt och en Wallenbergare i Myntkabinettes cafeteria. Det fanns även möjligthet att gå en rundvandring i museumet.

Efter lunch drog Torgny Persson ifrån Liberty Silver igång sin presentation på temat Inflation är stöld, både förr och nu. Det som är roligt med Torgny är att han är äkta rakt igenom i det han gör både ideologiskt och hur han driver sitt företag med idelogin som grund. Torgny är en sann Österrikare och frihetsvän.

Jonas Himmelstrand Stryrelseordförande i Rohus höll nog det föredrag som provocerade mest och handlade om Hemskolning i Sverige. Eller vad sägs om det faktum att Sverige är den första demokratiska stat som har förbjudit hemskolning sedan Hitler gjorde det? Själv köpte jag hans bok Att följa sitt hjärta – i jantelagens Sverige som verkar mycket lovande. Jonas har blivit en nagel i ögat på svenska politiker då han har blivit mycket uppmärksammad internationellt kring den sovjetiska familjepolitik som bedrivs i Sverige. Köp Jonas bok, SVD har vägrat att rescensera den och inget förlag har velat ge ut den, men han har själv sålt ett stort antal.

Själv talade jag om fredlig samförstånd på temat En annan värld är möjlig. Jag tycker att HAX sammanfattade essensen i mitt tal på ett bra sätt:

Dagens citat knycker jag från Joakim Fagerström. Han satte ord på något relativt nytt – och otäckt – i dagens samhälle… ”Det är den som vill bli lämnad ifred som riskerar att råka illa ut.”

Maggie Thauersköld Crusel berättade intressant om sin skepsis till klimathotet och varför vi ska ifrågasätta det som sägs. Maggie bloggar om detta på theclimatescam.se.

HAX pratade om Medborgarrätt i Sverige och EU. Förstår egentligen politikerna själva idén med våra fri- och rättigheter? Det som är imponerande med HAX är hur rutinerad han är och tuggar på år efter år utan att ge upp. Jag måste säga att jag är imponerad att han orkar kämpa på i EU-träsket.

Dagen avslutades med paneldebatt då det bl.a. diskuterades hur man når ut med budskapen till flera. En stor del av deltagarna gick sedan vidare till Eken bar och matsal för vidare diskussioner öl och mat.

Sammanfattningsvis en fantastisk dag i frihetens tecken med massor av intressanta människor. Tack alla som talade samt alla besökare för att ni gjorde det möjligt.

Samtliga videoklipp kommer att finnas här inom kort (en del är redan på plats) och på vår vimeo-kanal.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *