Subjektiva värderingar och marknadspriser

En av de mest subtila aspekterna av modern ekonomisk teori är sambandet mellan subjektiva värden och objektiva penningpriser. Detta är ett område där Österrikarna har en fördel framför andra skolor eftersom de bryr sig mer om sina förfäder än de flesta andra ekonomer, plus att Österrikarna spelade en avgörande roll i utvecklingen av den subjektiva värdeteorin.

Diskussionen på en blogg dedikerad till öppen källkod gled nyligen över till ekonomi. Närmare bestämt trodde programmeringsexperten att han hade upptäckt en allvarlig brist med guldmyntfoten. Det är lärorikt att gå igenom hans inlägg och korrigera de delar där han missuppfattar den moderna pristeorin och argumentet för att guld skall vara pengar.

Läs hela artikeln, av Robert P. Murphy

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.