Hur den egyptiska revolutionen till slut kommer förrådas

Det finns inget vackrare, i denna mörka och cyniska värld, än att se ett folk som gör gemensam sak och reser sig mot ett kvävande och rovlystet politiskt system och säger till sina mordiska “ledare” att dra åt fanders och lämna landet. Det är ännu mer inspirerande när motivet enbart är hopp om frihet och välstånd, och när deltagarna tar till protester istället för automatkarbiner. Det är på förhand givet att de ledare som står i vägen när en så mäktig gräsrotsrörelse rusar mot frihet kommer att tvingas abdikera och springa för livet. När detta inträffar kommer det segrande och fria folket fylla gatorna och landsbygden med glada och revolutionära sånger. De kommer att ha vunnit kampen för frihet.

Sanningen är dessvärre den att jobbet med att driva skitstövlarna ut ur stan på sin höjd bara är halva kampen, eftersom det alltid finns gott om skitstövlar i flyglarna som väntar på att förråda revolutionen och själva ta överta makten. Faktum är att risken är stor att de nya skitstövlarna redan har knutit mäktiga kontaker med militären och polisen samt gjort tysta överenskommelser med främmande regeringar för att återinsätta en nedtonad form av det gamla systemet, redan innan den tidigare skitstöveln ens är utslängd. De kommer att ta tronen och åter förslava folket, kanske något mindre betungande än tidigare, men icke desto mindre förslava dem.

Läs hela artikeln, av Mark R. Crovelli

Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *