Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

100 artiklar!

Idag, måndagen den 13e december publicerade vi vår 100e artikel. Per Bylunds artikel, Kapitalismen – ett ideal, som skrevs i samband med att han var med och anordnade Walk for capitalism, tillägnades äran.

Mises.se har sedan starten i februari 2010 stadigt växt i besökarantal, och vi har för närvarande 222 stycken fans på facebook, en siffra som ständigt ökar. Det är vårt mål att fortsätta växa och sprida sunt ekonomiskt tänkande och libertarianism i Sverige. Det ursprungliga antalet artiklar har ökats från 2 till 3 stycken i veckan, och målet är givetvis att öka detta antal ytterligare. Men för att göra detta behöver vi hjälp i form av personer som skriver egna artiklar, som översätter och granskar artiklar, eller som är intresserade av att hjälpa till i allmänhet.

I tillägg till att ha publicerat 100 artiklar har vi även hållt ett tal på Freedomfest i Norge, samt nyligen haft en föreläsning om den Österrikiska skolan på Börstjänarens Webinarium. Vi har även översatt två stycken böcker, What has government done to our money? och The Production of Security, samt håller på att undersöka hur vi ska kunna göra andra verk av bland annat Ludwig von Mises och Henry Hazlitt tillgängliga på svenska.

Detta har också varit året då ett stort antal nya Mises-institut har startats världen över. För någon vecka sedan startade det kanadensiska Mises-institutet, och här är hela listan:
Lvmises.ca, Mises.ch, .Mises.cz, Mises.de, Mises.ec, Mises.es, Mises.jp, Mises.org.br, Mises.org.ua, Mises.pl, Mises.ro, Mises.ru

Slutligen vill vi speciellt tacka följande personer:
Helio Beltrao, Jeffrey Tucker, Richard Johnsson, Klaus Bernpaintner, Per Bylund, Kaj Grüssner, Thomas Sandström och Börstjänaren, Torgny Persson och LibertySilver, Per-Olof Persson, Fredrik Olsson, Hans-Jörgen Lysglimt, Per-Olof Samuelsson, Erik Fagerholt, Hans Palmstierna, Christian Palmstierna, Stefan Ottoson, Jonas Hjertquist, Niklas Engdahl, Robert Landes, Peter Johansson

Det är sannolikt fler som bör inkluderas och jag ber om ursäkt om jag har glömt någon. Känner du att ditt namn borde stå med här så kontakta mig omedelbart så lägger jag upp dig. Utan all er hjälp och ert stöd hade vi inte varit där vi är idag, och som jag skrev ovan, om vi ska lyckas sprida sunt ekonomiskt tänkande och libertarianism i Sverige behöver vi er hjälp även i fortsättningen.

Jag är övertygad om att detta är en starkt växande rörelse i Sverige, och Sverige behöver verkligen dessa idéer. Jag hoppas att ni fortsätter att stöda oss i vår strävan efter frihet även i framtiden.

Ett stort tack!

PS:
Glömde att lägga upp en topplista på de fem mest lästa artiklarna av de första 100. De är
1. Den skandinaviska välfärdsmyten
2. Immaterialrätt och libertarianism
3. Urvattnade vattenmeloner
4. End the Riksbank
5. Varför uppkommer konjunkturcykelns hög och lågkonjunkturer

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *