Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Regeringskansliet ljög om USAs övervakning

I ännu en present ifrån WikiLeaks hävdar Dokument inifrån att Regeringskansliet känt till USAs övervakning i Sverige.

Föga förvånande har antagligen Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt och Beatrice Ask känt till detta och ljugit. Man har även velat hålla samarbetet informellt för att det inte ska hamna i riskdagen.

I dokumenten som har läckt finns även information och omdömen om Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt. Ett intressant utdrag:

Statsminister Fredrik Reinfeldts besök den 15 maj är ett tillfälle att på viktiga områden stärka banden med en svensk regering som är relativt nytillträdd, och mer benägen än sin föregångare att samarbeta med USA. Reinfeldt hör till en ny politisk generation och är inte bunden till den USA-kritiska traditionen”, skrev ambassadören.

President Bush fick också rådet att tacka Reinfeldt för Sveriges utmärkta insatser i USA:s krig mot terrorismen, men Bush fick också rådet att tacka för insatserna i enrum

Uppdaterat: Intressant första SVT länken försvann se även Expressen | Aftonbladet | Nyhetspressen | SVD | Nyheter24 | DN.

Tydligen skulle Dokument inifråns dokumentär sänts idag 20.00-20.45 på tvåan:

Dokumentär. Nya dokument läckta via Wikileaks avslöjar kontroversiella kontakter mellan Sverige och USA. Även 06/12 i SVT1, 09/12 i SVT2 och 11/12 i SVT2.

Någon som såg den? Avsnittet går inte att hitta på SVTplay just nu.

På Nyheter24 kan man nu se det klipp som fanns på SVT tidigare:

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

6 kommentarer till ”Regeringskansliet ljög om USAs övervakning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *