Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Varför jag inte röstar

När vi nu lägger presidentvalet 2000 bakom oss – i den mån det är möjligt – har det nu gått 36 år sedan jag senast röstade i ett val. Innan dess var det dock annorlunda. När jag tog min examen från juristlinjen fick jag mitt första heltidsjobb som verkställande sekreterare för Republikanerna i Nebraska. Jag blev därefter medlem i deras centralkommitté, följt av den verkställande kommittén för partiets ungdomsförbund, en av de nationella insamlingskampanjerna för Barry Goldwaters presidentkandidatur, samt medlem i Nebraskas delegation till 1964 års republikanska nationalkonvent. Goldwater-rörelsen var en föregångare till det som idag heter Libertarianska Partiet, och drevs till stor del av unga män och kvinnor som var övertygade om att statens makt hade blivit förödande för individens frihet och samhällsordningen, samt att man kunde ändra på allt detta genom att ”arbeta inifrån det politiska systemet”. Mina erfarenheter från det republikanska partiet övertygade mig dock om det motsatta. Liksom Karl Hess, som kom att bli en av mina bästa vänner flera år senare, förlorade jag snabbt min aptit för politik och har aldrig återfått den sedan dess.

Läs hela artikeln, av Butler Shaffer

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *