Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Gå direkt till fängelset utan att passera Gå

Upptäcker, nästan en månad försent, att Göran Greider har varit i farten, på DN Kulturs debattsidor och propagerat för en social värnpliktsarmé igen. Har egentligen inget nytt att tillägga det jag redan sagt förut. Däremot är det några passager i texten som är direkt riktade till libertarianer, och speciellt Timbro.

En social värnpliktsarmé skulle på några generationers sikt säkert skriva om de traditionella genuskontrakten till utopisk oigenkännlighet.

Också ett sådant kollektivistiskt tvång skulle sannolikt alstra sina samvetsfångar, särskilt på den libertarianska kanten; hela Timbro skulle väl gå i fängelse. Men dessa kunde ju precis som jag själv en gång i tiden, när jag totalvägrade, få tillbringa några fina månader på en öppen anstalt.

Nu är ju inte Timbro, oavsett hur mycket Göran Greider än vill det, libertarianska. Chefen för Timbro Mediainstitut, Roland Poirier Martinsson har till och med uttalat sig och sagt följande,

”Jag vill nämligen inte missförstås. Libertarianismen är vad vänstern var för 30 år sedan: högerns huvudfiende. Den lockar stjärnögda naivister (som mejlar mig och är arga) och knivskarpa ideologer (som Norberg) och utgör en formidabel motståndare till konservatismen.”

Ovanstående är ju svårt att missförstå. Dock måste jag erkänna att jag, till skillnad från Göran Greider, inte vill skicka hela Timbro i fängelse (även om det ”bara” är en öppen anstalt i ”några fina månader”) för att de inte håller med mig. Och däri ligger väl också den största, mest grundläggande, skillnaden mellan det Greider och jag tror på.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

11 kommentarer till ”Gå direkt till fängelset utan att passera Gå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *